Produkti svētkiem jāpērk apdomīgi un jāuzglabā atbilstoši. PVD ieteikumi

Pērkot pārtikas produktus vasaras saulgriežu, Līgo dienas un Jāņu svinībām, pirkumi jāveic pārdomāti un produkti, kas ātri bojājas, nekavējoties jānogādā vēsā vietā un jāuzglabā ražotāja norādītajā temperatūrā, atgādināja Pārtikas un veterinārais dienests (PVD) .

Tāpat PVD aicināja uzmanību pievērst pārtikas produktu derīguma termiņam un iegādāties tos tādā daudzumā, cik var paspēt izlietot derīguma termiņa ietvaros.

Iepērkoties jāraugās, kādos apstākļos pārtikas produkti uzglabājas tirdzniecības vietā un vai to iepakojums nav bojāts.

Droši pārtiku ir iegādāties legālā tirdzniecības vietā. Pircējiem, kas iecienījuši pārtikas produktus iegādāties, atsaucoties sludinājumiem sociālajos medijos, jābūt īpaši piesardzīgiem un jāpārliecinās, ka pārtikas produktu izplatītājs ir reģistrēts PVD. Tāpat jāpievērš uzmanība tam, kādos apstākļos pārtikas produkti tiek pārvadāti un kādā temperatūrā uzglabāti pārvadāšanas un tirdzniecības laikā.

Der atcerēties, ka jēlprodukti jāuzglabā un jāgatavo atsevišķi no gatavajiem produktiem, kas netiks papildus termiski apstrādāti.

Gatavojot jēlproduktus, (piemēram, gaļu, zivis), ir svarīgi tos pareizi termiski apstrādāt – cept, vārīt, grilēt pietiekami ilgi un atbilstošā temperatūrā, lai novērstu kaitīgo mikroorganismu izraisītās pārtikas saslimšanas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti

Informējam, ka LSM portālā tiek izmantotas sīkdatnes (angļu val. "cookies"). Turpinot lietot šo portālu, Jūs piekrītat, ka mēs uzkrāsim un izmantosim sīkdatnes Jūsu ierīcē. Uzzināt vairāk

Pieņemt un turpināt