Rīta Panorāma

Tautasdziesma «Dieviņš bija, Dievs palika» jaunā apdarē. Intervija ar Aleksandru Špicbergu

Rīta Panorāma

Kazahstānā aizliedz apmeklēt rozā ezeru

Mīlestība pret Itāliju pāraug biznesā

Mīlestība pret Itāliju pāraug picu biznesā Valmierā

 Vairāk kā pirms desmit gadiem Evijas Žentiņas ģimene iemīlējās Itālijā. Tagad viņi izveidojuši picēriju “Vīnkalni”Valmierā, kur tiek ceptas picas pēc labākajām itāļu tradīcijām. Tas viss sākās ar lietotu busiņu, kuru saviem spēkiem aprīkoja ar krāsni picu cepšanai.

Žentiņu ģimene picas gatavo pēc labākajām itāļu tradīcijām. Mērcītes gatavo paši un kečups te ir lamuvārds, tāpat šeit nevarēs atrast amerikāniskās picas ar vistu un ananāsiem.

“Vīnkalnu” saimniece stāsta, ka picas tiek ceptas no Itālijā ražotiem miltiem: “Kādreiz izmantojām Latvijā ražotus miltus, bet milti Latvijā un Itālijā atšķiras. Tur ir cits glutēna daudzums, un šīm picām tas ir ļoti svarīgs”.

“Sākas tas viss mūsu ģimenē pirms vairāk nekā 10 gadiem ar lielu mīlestību pret Itāliju. Lauku mājās mums ir brīvdabas picērija, kur cilvēki brauc uz meistarklasēm un prasīja, vai mēs  varam arī pie viņiem aizbraukt,” par pirmsākumiem stāsta Evija.

Par meistarklasēm prasīja tik bieži, ka pirms četriem gadiem kopā ar vīru iegādājās lietotu busiņu. Tas tika aprīkots ar malkas krāsni un pārveidots par izbraukuma picēriju.

“Itāļu picās ir ļoti svarīga malkas krāsns. Var elektriskajā, bet mēs ticam, ka malkas dūmi un smarža, atmosfēra, dod piekto garšu,” skaidro saimniece.

Ar busiņu izbraukājuši visu Latviju. Vienā izbraukumā pat paspējuši uzcept 800 picas. Biznesā sokas labi un šobrīd tiek veidots jau otrs šāds busiņš. Abi atvēruši arī pastāvīgu picēriju Valmierā, lai klientiem picas būtu pieejamas arī ziemā, ne tikai vasarā.

Jautāta, vai Latvijā ir ko darīt, Evija atbild šādi: “Ļoti. Ja diennaktī būtu vairāk stundas, tad jūs varētu intervēt mūs par vēl kādu citu uzņēmumu, ar ko mēs nodarbotos. Idejas, ko darīt ir ļoti daudz. Latvijā ir pietiekami laba vide, lai šīs idejas attīstītu”.

Evijai ar vīru jau par tradīciju ir kļuvis katru gadu doties uz Itāliju un smelties papildus zināšanas picu cepšanā un receptēs, lai arī Latvijas iedzīvotājiem varētu piedāvāt arvien jaunas un jaunas garšas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti
Cilvēkstāsti
Dzīve & Stils
Jaunākie
Interesanti