Rapšu vasku ievieto kausēšanas katlā, uzstāda noteiktos grādus. Kad vasks ir izkusis, to lej krūzē. Ielieto vasku liek ūdens peldē. Lai iekrāsotu vasku, pievieno krāsvielu. Pēc tam sagatavoto masu iepilda trauciņos un pēc divām stundām, kad viss ir atdzisis, svece ir gatava. Šādā veidā uzņēmumā "Lauretta Candles" dienas laikā ar rokām tiek saražotas apmēram viens tūkstotis sveču.
Viss sācies krīzes laikā, kad Laura kopā ar vīru izlēmuši pievērsties sveču biznesam. "Vienkārši no nekurienes tāda ideja radās. Kad sāku meklēt tālāk informāciju, atradu, ka ASV ir milzīgi sveču izejmateriālu internetveikali, un sākumā mēs ļāvām citiem taisīt sveces, tirgojot izejmateriālus un pakāpeniski nonācām līdz sveču ražošanai," par mazā biznesa uzsākšanu stāsta “Laureta Candles” vadītājs Ivars Cekuls.
Ivars un Laura Cekuli dzimuši un auguši Cēsīs. Studiju laikā pārcēlušies uz Rīgu un tieši galvaspilsētā arī uzsāka savu biznesu, pirms pāris gadiem atrodot brīvu biznesa nišu Latvijā. "Lielākā atšķirībā ir izejviela, ka tas ir rapšu vasks, nevis parafīns vai sojas vasks, vai vēl citi vaski, kas arī ir dabīgie. Rapšu vasku sveču lējēji Latvijā tādi lielāki nebija. Varbūt bija tādi, kas mājās pie sevis lēja, bet publiskāk, kas būtu zināmi, tādu nebija. Strādāt ar parafīnu ir vieglāk, rapsis ir sarežģītāks, bet interesantāks," atklāj “Laureta Candles” ražošanas vadītāja Laura Cekula.
Brīdī, kad sapratuši, ka var ne tikai tirgot rapšu vasku, bet arī paši veidot sveces, jaunais pāris nolēmis atgriezties dzimtajās Cēsīs. Sveces tiek tirgotas visā Latvijā gan dažādos veikalos, gan tirdziņos.
"Galvenais ir darīt, neapstāties, meklēt jaunus variantus, un viss notiek," veiksmes atslēgu nosauc Ivars Cekuls.
Sākumā tas bijis ģimenes uzņēmums ar diviem darbiniekiem, vajadzības gadījumā tika piesaistīti arī citi radi, bet pāris gadu laikā "Lauretta Candle" izaugusi jau līdz astoņiem darbiniekiem.