Kultūras ziņas

Arvo Perta centrs Tallinā

Kultūras ziņas

Vecāki izrādē izdejo atvases

Klajā nācis "Prāta Vētras" jaunais albums

«Prāta vētra» JRT pagalmā svin albuma iznākšanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "Prāta vētra" un uzticamākie "Prāta vētras" mūzikas cienītāji otrdien, 19. maijā, Jauna Rīgas teātra (JRT) pagalmā svinēja jaunā grupas studijas albuma "7 soļi svaiga gaisa" iznākšanu.

Albums "7 soļi svaiga gaisa" tapis ierakstu studijā "Hansa Studio" Berlīnē, kurā savulaik ierakstus veikuši arī pasaulslavenie "U2", "Depeche Mode" un Deivids Bovijs. Tikko iznākušajā albumā iekļauti desmit skaņdarbi, un grupas dalībnieki uzsver, ka savā 11.studijas albumā atgriezušies pie klasiskā "Prāta vētras" skanējuma. Galvenā tematiskā līnija ir cilvēks pilsētā un līdzsvars viņa attiecībās ar apkārtējo pasauli.

Renārs Kaupers: Albums ir ierakstīts. Viņš jau ir palaists gaisā. Kāda ir sajūta?
Ingars Viļums: Nu vienmēr kad kaut kas tiek palaists gaisā ir brīnišķīga sajūta.
Jānis Jubalts: Pēcgarša ir fantastiska un nav ko salīdzināt. Cilvēki lai klausās un, ja kāds velk paralēles ar to, kā skanēja “Četri krasti”, jā, tur tiešam ir kaut kas no "Četriem krastiem", jo producents ir atkal pielicis pirkstu pie ieraksta.

Līdz šim singla formātā iepazītas divas jaunā albuma dziesmas – "Ziemu apēst" un "Ēdenes dārzs". Abas kompozīcijas visai ātri iekaroja klausītāju uzmanību un mūzikas topu virsotnes.

Renārs Kaupers: Varbūt šodien nav tāda teiksmaina sajūta...
Grupa: Ko tu runā?
Renārs Kaupers: Es gribēju teikt - varbūt kādam nav, bet mums, draugi mīļie, ir šī sajūta! Prieks!

"Viņiem izdodas kaut kā vienmēr it kā uzrunāt lielas tautas masas, un tomēr ir tā sajūta, ka uzrunā tieši tevi," saka grupas cienītāja Una. Savukārt grupas fane Ieva norāda, ka viņai patīk grupas spēja mainīties.

Kā vēstīts, vasarā "Prāta vētra" dosies četru koncertu turnejā. "7 soļi svaiga gaisa" koncerti notiks 25. jūlijā Jelgavā, Lielupes pļavā pretī Jelgavas pilij, 31.jūlijā Ventspilī, Reņķa dārzā, 15.augustā Valmierā, Pauku priedēs, 29.augustā Rīgā, "New Hanza City" teritorijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti