Pieņem ekspluatācijā Liepājas koncertzāli

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Liepājas būvvaldes komisija 12.augustā pieņēmusi ekspluatācijā daudzfunkcionālo centru "Lielais dzintars" jeb Liepājas koncertzāli, informēja Liepājas būvvaldes sabiedrisko attiecību speciālists Aigars Štāls.

Tehniskajā projektā paredzētie būvdarbi ir pabeigti, taču līdz koncertzāles atklāšanas koncertiem, kas notiks rudenī, vēl turpināsies telpu iekārtošana, mēbeļu uzstādīšana, tehnisko iekārtu atkārtotas pārbaudes un darbinieku apmācība, skaidroja Štāls. Būvinspekcija ir saņēmusi un izvērtējusi visus nepieciešamos dažādu institūciju atzinumus par ēkas un tās daļu gatavību ekspluatācijai.

Liepājas koncertzāles būvniecība Radio ielā 8, Liepājā, tika sākta 2013.gada augustā. Divu gadu laikā ir uzbūvēta daudzfunkcionāla ēka astoņu stāvu augstumā ar diviem stāviem zem virszemes līmeņa. Ēkas platība ir vairāk nekā 14 600 kvadrātmetri. Ēkas celtniecībā izmantots dzelzsbetons, metāls un stikls.

Ēkā ir daudzfunkcionāla zāle ar 1138 skatītāju vietām un kamerzāle ar 200 sēdvietām. Tāpat ēkā ir Liepājas Simfoniskā orķestra rezidence, telpas E.Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolai un dažādiem sabiedriskajiem pasākumiem. Tajā iebūvēts panorāmas lifts ar skatu uz ostu.

Būvniecības darbus atbilstoši "Giencke & Company - Latvija" izstrādātajam tehniskajam projektam veica SIA "Merks" kā galvenais būvuzņēmējs. Būvdarbu garantija ir pieci gadi.

Liepājas koncertzāles būvniecība izmaksāja ap 38,5 miljoniem eiro. Projekts finansēts no vairākiem avotiem: no Eiropas Reģionālās attīstības fonda, kā arī valsts un Liepājas pilsētas budžeta.

Ēkas atvēršana plānota ar plašu pasākumu programmu divu mēnešu garumā. Tā sāksies oktobrī ar pirmajiem pasākumiem eksperimentālajā un kamerzālē, bet lielās zāles atklāšanas koncerti notiks 6.novembrī un 7.novembrī.

Kā vēstīts, "Liela dzintara" atklāšanu Liepājā no 6.augusta ievada mākslas forums "Atklāj savu dzintaru!".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti