Lucavsalas izsolei nav pieteicies neviens pretendents

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Lucavsalas izsolei nav pieteicies neviens pretendents, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domes Īpašuma departamentā.

Kā uzskata Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs (Gods kalpot Rīgai), tas varētu būt izskaidrojams ar šī brīža ģeopolitisko situāciju. Burovs gan uzsver, ka pretendentu trūkums neveicinās pašvaldības atteikšanos no ieceres Lucavsalu pārdot.

"Pilsētas attīstībai ir jāturpinās no centra, un šai teritorijai tuvākā vai tālākā nākotnē ir jāpiesaista stratēģiskais investors. Pašlaik mūsu piedāvājums potenciālajiem pircējiem ir spēkā," skaidroja Burovs.

Burovs arī informēja, ka pagaidām tiks pagarināti arī ģimenes mazdārziņu apsaimniekotāju līgumi saskaņā ar līdzšinējiem nosacījumiem.

Kā ziņots, neraugoties uz mazdārziņu nomnieku iebildumiem un Rīgas domes opozīcijas deputātu argumentiem, ar Rīgas pašvaldības koalīcijas partiju "Saskaņas centrs" un "Gods kalpot Rīgai" deputātu lēmumu 8.jūlijā tika nolemts izsolē pārdot pašvaldībai Lucavsalā piederošos desmit zemesgabalus 102,9 hektāru platībā. 29.jūlijā Rīgas pilsētas pašvaldības īpašuma privatizācijas komisijas sēdē apstiprināta izsoles sākumcena - 26,58 miljoni eiro. Pieteikumus izsolei varēja iesniegt līdz 3.oktobrim, izsole bija plānota 10.oktobrī.

Pret Lucavsalas pārdošanu vairākkārt notikuši piketi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti