LDz: Krievijas plānotie dzelzceļa remontdarbi pārvadājumu apjomus neietekmēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Krievijas plānotie dzelzceļa remontdarbi Latvijas virzienā kravu pārvadājumu apjoma rezultātus pa "Latvijas Dzelzceļa" (LDz) infrastruktūru neietekmēs, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

LDz viceprezidents tehniskās ekspluatācijas jautājumos Ēriks Šmuksts, otrdien, 18.augustā, tiekoties ar "Krievijas dzelzceļa" vadītājiem, noskaidrojis, ka "Krievijas dzelzceļš" plāno veikt remontdarbus posmos Šahovskaja-Sebeža un Sankova-Pitalova.

Vilcienu diennakts caurlaides spēja posmā Šahovskaja-Sebeža tiks samazināta no 15 uz deviņiem vilcienu pāriem, savukārt posmā Sankova-Pitalova - no 12 uz septiņiem vilcienu pāriem. Kā norāda LDz pārstāvji, vilcienu pāri ir vilcienu skaits pa pāriem, kas izbrauc cauri vienam noteiktam iecirknim turp un atpakaļ.

Kravu pārvadājumu apjoma rezultātus pa "Latvijas Dzelzceļa" infrastruktūru šis samazinājums neietekmēšot, jo jau patlaban posmā Šahovskaja-Sebeža diennaktī kursējošo kravas vilcienu apjoms nepārsniedz septiņus vilcienu pārus, savukārt posmā Sankova-Pitalova pašlaik kursē četri vilcienu pāri, skaidro LDz viceprezidents.

Kā ziņots, vakar uzņēmuma "Latvijas Dzelzceļš" (LDz) viceprezidents Ēriks Šmuksts devās uz Maskavu, lai saņemtu detalizētāku informāciju par sliežu remontdarbiem Latvijas virzienā.

6.augustā izskanēja ziņa, ka Krievija veiks Latvijas virziena sliežu remontu un divu mēnešu periodā būs ļoti ierobežota vilcienu plūsma.

Satiksmes ministrijas rīcībā ir neoficiāla informācija, ka Krievija varētu apturēt ogļu kravu tranzītu caur Rīgas ostu, taču oficiāls apstiprinājums tam pagaidām nav saņemts.

7.augustā no uzņēmuma "Krievijas dzelzceļš" vadības LDz saņēma apstiprinājumu, ka sliežu ceļa remontdarbi Latvijas virzienā notiks, taču kravu kustības ierobežojumi "nebūs milzīgi".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti