Desmit Latvijas pārtikas ražotājiem atver durvis uz Ķīnas veikaliem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ceturtdien, 30. aprīlī, Ķīnas Tautas Republikas Sertifikācijas un akreditācijas administrācija (CNCA) savā mājaslapā ir publicējusi 10 Latvijas pārtikas ražotāju sarakstu, kuriem ļauts  eksportēt uz Ķīnu tādus piena produktus kā visa veida sieri, visa veida piena pulveri, krējums un arī saldējums, informēja Ārlietu ministrija.

Sarakstā iekļautajiem Latvijas eksportētājiem –  AS „Preiļu siers”, AS „Rīgas Piena kombināts”, AS „Valmieras piens”, SIA „Latvijas Piens”,  AS „Cesvaines piens”, AS ”Rankas Piens ”, AS ”Smiltenes piens”, AS ”Smiltenes piens” Blomes pienotava,  AS ”Jaunpils pienotava” un SIA „Rīgas Piensaimnieks” – durvis uz Ķīnu ir atvērtas, un jau ar šodienu Latvijai ir iespēja tirgot minētos piena produktus Ķīnas veikalos.

Pozitīvais rezultāts panākts, cieši un konstruktīvi sadarbojoties Latvijas vēstniecībai Ķīnā, Pārtikas un veterinārajam dienestam un Ārlietu ministrijai. Iespēja uzsākt piena produkcijas eksportu pozitīvi iezīmē nākamās nedēļas laikā gaidāmo zemkopības ministra Jāņa Dūklava un pavadošās uzņēmēju delegācijas vizīti Ķīnā, atzīmē Ārlietu ministrija. 

Reģistrāciju vēl gaida Latvijas zivju konservu ražotāji. Lai paātrinātu šo procesu, nākamnedēļ uz Ķīnu dosies zemkopības ministrs un Pārtikas un veterinārā dienesta vadība. 

Jau ziņots, ka Ķīnas pārtikas uzraugu kontrole, lai izsniegtu sertifikātus produktu ielaišanai Ķīnas tirgū, ir stingrākas nekā jebkuras Eiropas Savienības (ES) vai Krievijas pārbaudes, un šīs valsts tirgus iekarošanai uzņēmumiem ir nopietni jāgatavojas, stāstīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Podukcijas eksportu uz Ķīnu  plānoja sākt “Food Union”. Galvenās eksporta preces būs saldējums, smērsieri un sviests. Tiesa, cik lielu pienesumu sadarbība ar Ķīnu Latvijas uzņēmumam dos finansiālā jomā, pagaidām tas  neatklāj.

Ar Ķīnas tirgu piena nozare cer aizvietot Krievijas tirgu, kas zaudēts augustā, kad Maskava, atbildot uz Ukrainas krīzes dēļ noteiktajām ES sankcijām, aizliedza ievest pārtiku no ES. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti