Kultūra / Izklaide
Kur valda tehnika un mežs. Ko apbrīnojamu un vēsturisku var ieraudzīt Šķirotavā
Kur valda tehnika un mežs. Ko apbrīnojamu un vēsturisku var ieraudzīt Šķirotavā
Rēķinu, ka, savulaik dzīvojot Ogrē, bet mācoties Rīgā, caur Šķirotavas apkaimei esmu ar vilcienu izbraukusi vismaz tūkstoš reižu, tomēr neatceros, ka kādreiz ar kādu nopietnu nolūku būtu tur izkāpusi. Tā ir teritorija, kurai lielākoties visi izskrien tranzītā cauri vai nu pa vilciena sliedēm, vai iebraucot Rīgā pa smagajām mašīnām pilno Krustpils ielu. Tā kā abas šīs satiksmes maģistrāles atrodas pašā mikrorajona malā, tad mēs nemaz neapzināmies, ka pārsteidzošā kārtā Šķirotava ir viena no platības ziņā lielākajām Rīgas apkaimēm. Tā vēsturiski un joprojām ir galvaspilsētas ķermeņa rūpnieciskā daļa, kuru caurauž Latvijas Dzelzceļa sliežu nervi un kravas transporta asinsvadi.  
Priecīgs atdoties ģimenei. Aktieris Dainis Grūbe sev apsolījis ar teātri šobrīd nenodarboties
Priecīgs atdoties ģimenei. Aktieris Dainis Grūbe sev apsolījis ar teātri šobrīd nenodarboties
Dainis Grūbe vairākkārtīgi apbalvots kā Latvijas labākais aktieris, iekļauts arī Silvijas Radzobes grāmatā "100 izcili Latvijas aktieri", pandēmijas laikā savu dzīvi izmainījis par 180 grādiem, teātri nomainot pret darbošanos biznesā. Par savu uzņēmējdarbības jomu Dainis Grūbe stāstīt pagaidām nevēlas, bet uz interviju raidījumā "Daudz laimes, jubilār!", lai dalītos aktiergaitu laika stāstos, ierodas labprāt. 
Nicā pēc gada pārtraukuma atkal notiek karnevāls
Nicā pēc gada pārtraukuma atkal notiek karnevāls
Francijas dienvidu daļas pilsētā Nicā pēc gada pārtraukuma notiek tradicionālais karnevāls. Nedēļas nogalē pilsētas ielās izgāja tūkstošiem vietējo iedzīvotāju un viesu, lai vērotu krāšņo parādi. 
Cēsīs biju baigais čalis, Rīgā satiku vēl nopietnākus čaļus. Ģitārista Kaspara Zemīša ceļš dzīvē un...
Cēsīs biju baigais čalis, Rīgā satiku vēl nopietnākus čaļus. Ģitārista Kaspara Zemīša ceļš dzīvē un mūzikā
Kaspars Zemītis, viens no vadošajiem Latvijas ģitāras virtuoziem, īsu brīdi pirms dzimšanas dienas ierodas uz sarunu raidījumā "Daudz laimes, jubilār!" – ar ģitāru un dāvanu: nule tautās laisto jauno Kaspara albumu "Motīvs balsij un ģitārai", kurā Kaspara dziesmas iedziedājuši Renārs Kaupers, Daumants Kalniņš, Kaspars Znotiņš, Rēzija Kalniņa, Anda Zemīte... Pasniedzot disku raidījuma vadītājam Andrejam Volmāram, Kaspars par sevi ironizē: "Te viens pusmūža ģitārists rakstījis dziesmas, ņem par labu."
Pasaulē atzīmē Valentīna dienu
Pasaulē atzīmē Valentīna dienu
Mīlnieki, romantiķi un daudzi citi cilvēki visā pasaulē pirmdien, 14. februārī, atzīmē Valentīna dienu. Svētkiem jau iepriekš gatavojušies arī tirgotāji, un īpašs pieprasījums, protams, ir pēc saldumiem un ziediem.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd