Rīta Panorāma

Valentīndienā – pušķis, ko var apēst!

Rīta Panorāma

Šteinmeieru pārvēl Vācija prezidenta amatā

Venēcijā Covid dēļ klusāk sācies tradicionālais karnevāls

Venēcijā Covid-19 dēļ klusāk sācies tradicionālais karnevāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Itālijas pilsētā Venēcijā sācies ikgadējais karnevāls. Lai arī varas iestādes nedaudz mīkstinājušas Covid-19 dēļ noteiktos ierobežojumus, pirmspandēmijas vēriena pasākumam šogad tomēr nebūs.

Pienākums valkāt medicīniskās maskas ārpus telpām tika atcelts piektdien, un jau sestdien – karnevāla pirmajā dienā, apmeklētāji devās uz Svētā Marka laukumu ar cita veida sejas aizsegiem.

Šogad izpaliks daudzi iemīļoti pasākumi, tai skaitā karnevāla tērpu konkurss un eņģeļa lidojums, taču žurnālistu aptaujātie vietējie iedzīvotāji un viesi pauda gatavību paši rīkot ballītes un pasākumus. Venēciešiem piemītot neviltota prieka un svētku sajūta, kas palīdzēšot jebkādos apstākļos.

Pandēmijas laikā cilvēki ir noilgojušies pēc iespējas izrauties no ikdienas, un vietējie mediji vēsta, ka pilsētā uz karnevālu ieradušies apmēram 80 000 cilvēku, tai skaitā 32 000 ārvalstu viesu. Apmeklētāju skaits ir mazāks nekā pirms Covid-19 pandēmijas, taču vietējie uzņēmēji cer, ka pasākums palīdzēs atgūties tūrisma industrijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti