Ārzemēs
Krievija izsludina meklēšanā bijušo Latvijas ekonomikas ministru un citas Baltijas valstu amatperson...
Krievija izsludina meklēšanā bijušo Latvijas ekonomikas ministru un citas Baltijas valstu amatpersonas
Krievijas Iekšlietu ministrija izsludinājusi meklēšanā Saeimas deputātu un kādreizējo Latvijas ekonomikas ministru  Jāni Vitenbergu (NA), Igaunijas bijušo Policijas un robežsardzes departamenta ģenerāldirektoru Elmāru Vaheru un kādreizējo ārlietu ministru Urmasu Reinsalu, kā arī vairākas citas esošās un bijušās amatpersonas no Baltijas valstīm un Polijas.
Baidens un Tramps sacentīsies divās priekšvēlēšanu debatēs
Baidens un Tramps sacentīsies divās priekšvēlēšanu debatēs
Republikāņu kandidāts uz ASV prezidenta amatu, eksprezidents Donalds Tramps pieņēmis pašreizējā Baltā nama saimnieka Džo Baidena piedāvājumus sacensties divās priekšvēlēšanu debatēs. Pirmās no tām varētu notikt šā gada 27. jūnijā.
Slovākijā atentātā ievainots premjers Fico
(papildināts)
Slovākijā atentātā ievainots premjers Fico (papildināts)
Trešdien uzbrukumā sašauts Slovākijas premjerministrs Roberts Fico. Kāds vīrietis uz viņu raidījis vairākus šāvienus. Fico ir ievainots; viņš ar helikopteru nogādāts Banska Bistricas pilsētas slimnīcā, kur viņam vairākas stundas veikta operācija. Vietējie mediji vēstī, ka premjers pēc operācijas atguvis samaņu, tomēr plašākas informācijas par viņa veselības stāvokli nav.
ASV valsts sekretārs muzicē Ukrainā
ASV valsts sekretārs muzicē Ukrainā
Kamēr Krievijas prezidents Vladimirs Putins kaldina savus noziedzīgos plānus, ASV sniedz atbalstu Ukrainai ne vien militāri, bet arī emocionāli. ASV valsts sekretārs Entonijs Blinkens savas vizītes laikā Kijivā uzstājās nakts klubā kopā ar ukraiņu mūziķiem.
Ukrainas iekšlietu ministrs par Krievijas raķešu uzbrukumu Harkivai: Mums ir jāturas un jāatbild ien...
Ukrainas iekšlietu ministrs par Krievijas raķešu uzbrukumu Harkivai: Mums ir jāturas un jāatbild ienaidniekam
Smagas kaujas šobrīd turpinās Ukrainā – Harkivas apgabala ziemeļos, kur Krievija 10. maijā uzsāka jaunu sauszemes iebrukumu. Ienaidnieks šobrīd sagrābis vismaz 7 apdzīvotas vietas un kontrolē teritoriju vairāku desmitu kvadrātkilometru platībā. "Mums ir jāturas un jādod atbilde ienaidniekam," notiekošo komentēja Ukrainas iekšlietu ministrs Ihors Klimenko.
Putins ar izmaiņām bandas vadībā signalizē apņēmību novest līdz uzvarai karu Ukrainā
Putins ar izmaiņām bandas vadībā signalizē apņēmību novest līdz uzvarai karu Ukrainā
Krievijas diktators Vladimirs Putins nesen tika apstiprināts uz kārtējo termiņu Krievijas prezidenta amatā, kas viņam nodrošinās iespēju palikt pie varas vismaz līdz 2030. gadam un valdīšanas ilguma ziņā pārspēt PSRS diktatoru Josifu Staļinu. Putins arīdzan veicis kadru pārbīdes, kas liecina par viņa nodomu pilnībā pakļaut Krievijas ekonomiku vienam mērķim: uzvarai karā pret Ukrainu.
Baltijas un Beniluksa valstis turpmāk automātiski savstarpēji atzīs universitāšu diplomus
Baltijas un Beniluksa valstis turpmāk automātiski savstarpēji atzīs universitāšu diplomus
Šomēnes sāka darboties jauns līgums starp Baltijas un Beniluksa valstīm par augstākās izglītības diplomu automātisku atzīšanu. Tas ir pirmais šāda veida starptautiskais līgums starp diviem Eiropas Savienības reģioniem. Tas paredz, ka Latvijā, Lietuvā, Igaunijā, Beļģijā, Nīderlandē un Luksemburgā izsniegtie augstākās izglītības diplomi tiks savstarpēji atzīti bez papildu procedūrām. Citviet Eiropā uz mūsu piemēru skatās ar interesi, bet arī piesardzību.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd