Uģis Brants

LSM.lv basketbola apskatnieks

Basketbolā ar sirdi un prātu.


Apskatīt autora rakstus: Latviski

Autora ziņas
Porziņģa efektivitāte un basketbola izlases panākumu atslēgas. Saruna ar treneri un analītiķi Žani P...
Porziņģa efektivitāte un basketbola izlases panākumu atslēgas. Saruna ar treneri un analītiķi Žani Peineru
Bijušais Latvijas izlases un Eirolīgas basketbolists Žanis Peiners individuāli trenē Kristapu Porziņģi un gatavojas asistēt valstsvienības galvenajam trenerim Lukam Banki olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā. Būtiskas iespējas snieguma uzlabošanai Peiners saskata padziļinātas datu analīzes pielietošanā, bet Porziņģi viņš sarunā ar LSM.lv raksturoja kā paškritisku spēlētāju, kas ļoti prasmīgi uzsūc un liek lietā sniegto informāciju, kļūstot par arvien gudrāku un efektīvāku basketbolistu.
Uzspīdējis Latvijas basketbola līgā, šosezon mirdz Vācijā. Saruna ar izlases kandidātu Kārli Šiliņu
Uzspīdējis Latvijas basketbola līgā, šosezon mirdz Vācijā. Saruna ar izlases kandidātu Kārli Šiliņu
Latvijas basketbola izlases kandidāts un pagājušajā sezonā BK "Liepāja" līderis Kārlis Šiliņš turpina progresēt, aizvadot produktīvu sezonu Vācijas basketbola bundeslīgā (BBL). Šiliņš sarunā ar LSM.lv atklāja, kā pacietība un neatlaidība ir palīdzējusi kļūt arvien labākam, bet valstsvienībā viņš ir gatavs maksimālai atdevei jebkurā lomā, pat ja lielās konkurences dēļ pagaidām nav iekļuvis izlases pamatrotācijā.
Gadumija Eiropas klubu basketbolā: latvieši pēc Pasaules kausa sevi parāda arī spēcīgākajās līgās
Gadumija Eiropas klubu basketbolā: latvieši pēc Pasaules kausa sevi parāda arī spēcīgākajās līgās
Regulārā sezona Eiropas klubu basketbolā tuvojas ekvatoram un gadumijā ir vērts atskatīties uz latviešu iespēto Eiropas augstāko līgu klubos pēc valstsvienības teicamā starta Pasaules kausa finālturnīrā. Kristapa Porziņģa un Dāvja Bertāna sniegumam pasaules spēcīgākajā basketbola līgā – Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) – tiek sekots līdzi pastiprināti, tomēr uzmanību sev mūsējie ir pievērsuši arī citviet pasaulē.
Prasīga latviete ceļā uz sporta virsotnēm Spānijā. Saruna ar basketbolisti Aleksu Gulbi
Prasīga latviete ceļā uz sporta virsotnēm Spānijā. Saruna ar basketbolisti Aleksu Gulbi
Pēc veiksmīgas karjeras studentu basketbolā un mēģinājuma iekļūt Sieviešu nacionālajā basketbola asociācijā (WNBA) Aleksa Gulbe sāka profesionālas sportistes gaitas Spānijā. Pagājusī sezona Eiropas basketbola grandā "Perfumerías Avenida" neizdevās visai veiksmīga, bet šosezon viņa izbauda basketbolu citā Spānijas vienībā Saragosas "Casademont".
Klubu treneri: Latvijas–Igaunijas basketbola līgā ambiciozs papildinājums, startā līdzīgāki spēki
Klubu treneri: Latvijas–Igaunijas basketbola līgā ambiciozs papildinājums, startā līdzīgāki spēki
Latvijas–Igaunijas apvienotajā līgā 2023./2024. gadā sezonā startēs septiņi Latvijas basketbola klubi un astoņas vienības no Igaunijas, tāpat dalībnieku sarakstā būs Rīgā bāzētā ukraiņu komanda "Prometey", kura līgā triumfēja pagājušajā sezonā. Vērtējot jaunās sezonas aktualitātes, LSM.lv uzrunātie klubu treneri norādīja uz nozīmīgo "Rīgas Zeļļu" pievienošanos līgai un komandu spēku samēru izlīdzināšanos aiz vadošajām vienībām.
Ielīksmo fanus un pārsteidz apskatniekus: Latvijas valstsvienība satricina basketbola pasauli
Ielīksmo fanus un pārsteidz apskatniekus: Latvijas valstsvienība satricina basketbola pasauli
Uz Pasaules kausa finālturnīru Latvijas valstsvienība devās debitantes statusā, ierindojoties trešā desmita beigās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) reitingā, un pašmāju basketbola apskatnieki vairāk iezīmēja komandas mērķi Āzijā nodrošināt vietu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijā. Tomēr sekoja uzvaras pār augstākā ranga komandām Franciju un Spāniju, apliecinot jaunu līmeni, kam pirmsākumi ir rodami vairākus gadus senākā pagātnē.  
Pēc spožas sezonas Lietuvā vēlas vadīt izlases saspēli Pasaules kausā. Saruna ar basketbolistu Artūr...
Pēc spožas sezonas Lietuvā vēlas vadīt izlases saspēli Pasaules kausā. Saruna ar basketbolistu Artūru Žagaru
Basketbolists Artūrs Žagars 23 gadu vecumā ir piedzīvojis gan karjeras kāpumus, gan kritumus, bet uz vietu Latvijas valstsvienībā dalībai Pasaules kausā viņš pretendē pēc veiksmīgas klubu sezonas Lietuvā, kur atguva prieku par spēli. Žagars sarunā ar LSM.lv pauda cerību iekļūt izlases sastāvā un spēlēt Pasaules kausa finālturnīrā, kas kļūtu par neaizmirstamu pieredzi.
Tiecas izprast un iemīlēt skriešanu. Saruna ar basketbolisti un topošo fizioterapeiti Klintu Dambrān...
Tiecas izprast un iemīlēt skriešanu. Saruna ar basketbolisti un topošo fizioterapeiti Klintu Dambrāni
Rudenī Rīgā notiks pasaules čempionāts skriešanā, kas būs nozīmīgākais tautas sporta un vieglatlētikas pasākums Baltijas valstu vēsturē. Dalībnieku vidū pretēji pašas sākotnējam impulsam pieteicās arī basketboliste un topošā fizioterapeite Klinta Dambrāne, kura sarunā ar LSM.lv pastāstīja, ka vēlas izmainīt savu attieksmi pret skriešanu un pilnveidot skriešanas metodiku. 
Pēc labas sezonas klubā cer pārstāvēt Latviju Pasaules kausā. Saruna ar basketbolistu Andreju Gražul...
Pēc labas sezonas klubā cer pārstāvēt Latviju Pasaules kausā. Saruna ar basketbolistu Andreju Gražuli
Latvijas basketbola izlase vasaras beigās pirmo reizi piedalīsies Pasaules kausa finālturnīrā, un uz vietu valstsvienībā pretendē arī Andrejs Gražulis. Viņš ir itin apmierināts ar Itālijā aizvadīto klubu sezonu, bet par izredzēm tikt izlasē tikko kā 30 gadu jubileju atzīmējušais koknesietis sarunā ar LSM.lv galvu nelauzīja, jo apzinās, ka viņa lietderības vērtējums būs treneru ziņā.
Basketbola klubu treneri: Latvijas-Igaunijas līgu ietekmē ilgtspējas trūkums un novecojusi sistēma
Basketbola klubu treneri: Latvijas-Igaunijas līgu ietekmē ilgtspējas trūkums un novecojusi sistēma
Latvijas-Igaunijas apvienotajā līgā debijas sezonā 2018./2019. gadā startēja astoņi Latvijas basketbola klubi un septiņas Igaunijas vienības. Īsā laikā igauņu pārstāvniecība pieaugusi līdz deviņām vienībām, bet līdz sešām komandām sarucis latviešu klubu skaits, kas palicis nemainīgs pēdējās trīs sezonas. Vērtējot atšķirības abu kaimiņvalstu iesaistē apvienotajā līgā, LSM.lv uzrunātie klubu treneri norādīja uz Igaunijas ekonomiskās situācijas pārākumu.
Spēks pie groza un atmodušies leģionāri. Latvijas Basketbola līgas pusfinālus vērtē lietpratēji
Spēks pie groza un atmodušies leģionāri. Latvijas Basketbola līgas pusfinālus vērtē lietpratēji
Kā pavasaros ierasts, ne tikai gājputni atgriežas mājās, bet basketbola draugus priecē arī Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēles. Lai gan titula sērijā tiksies iepriekš prognozējami pretendenti "VEF Rīga" un BK "Ventspils", jau aizvadītās pusfināla cīņas bija skatītājiem aizraujošas un neizpalika pamatīga intriga, sarunā ar LSM.lv atzina vairāki pašmāju basketbola lietpratēji.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd