Pieci.lv raidījums "Piecas garšas"


Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Autora ziņas
Vaniļa – eksotiskā un dārgā garšviela no Meksikas. Kā to lietot?
Vaniļa – eksotiskā un dārgā garšviela no Meksikas. Kā to lietot?
Vaniļas pāksts iegūšanas process ir sarežģīts un ilgs, tāpēc tā ir otra dārgākā garšviela pasaulē. Ir izpētīts, ka tikai 0,1 - 0,5% no visiem tirgū pieejamajiem produktiem, kas satur vaniļas garšu, sastāvā ir īstā vaniļas pāksts. Par saldo un sāļo ēdienu papildināšanu ar vaniļu Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Kā pagatavot vienmēr izcilu zivi? Pavāra knifi
Kā pagatavot vienmēr izcilu zivi? Pavāra knifi
Viens no veidiem, kā noteikt zivs svaigumu un kvalitāti, ir uzspiest ar pirkstu tās sānam. Ja tajā paliek pirksta izveidota bedrīte, zivs ir sabojājusies. Pagatavot zivi nav sarežģīti, drīzāk nedaudz piņķerīgi, jo tai nav tik spēcīgi un biezi saistaudi kā sauszemes dzīvniekiem. Kādas ir zivs gatavošanas tehnikas, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Gaļas, zivs vai dārzeņu buljons – kā pagatavot?
Gaļas, zivs vai dārzeņu buljons – kā pagatavot?
Buljons ir pamatsastāvdaļa daudziem ēdieniem, turklāt tas lieliski noder, lai sasildītos gada aukstajos mēnešos. Lielveikalos nopērkamie buljona kubiņi krietni atšķiras no īstā buljona, turklāt izvārīt labu buljonu nav nemaz sarežģīti, kā arī tā izmaksas nav lielas. To iespējams pagatavot lielākā daudzumā, sasaldēt un, kad nepieciešams, pievienot ēdienam, piemēram, risoto, sautējumam, dažādu veidu mērcēm, graudaugiem –  ēdienam, kuram nepieciešams gatavošanas laikā pievienot ūdeni. Ar buljona veidiem un to pagatavošanu Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” iepazīstināja pavārs Ritvars Toms Logins.
Pelni uz šķīvja! Kā ar neparasto piedevu bagātināt marinādes, mērces un desertus?
Pelni uz šķīvja! Kā ar neparasto piedevu bagātināt marinādes, mērces un desertus?
Skandināvijā un Amerikā pelnus izsenis aktīvi izmanto kulinārijā, piešķirot ēdienam kūpinājuma garšu, kā arī nedaudz rūgtuma, kas izbalansē citas garšas. Tie arī iekrāso ēdienu tumšā krāsā, padarot to acīm tīkamāku. No kā iegūt pelnus un kā tos izmantot kulinārijā mājas apstākļos, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.
Kā kūpināt produktus virtuvē, kad kūpinātava nav pieejama? Pavāra knifi
Kā kūpināt produktus virtuvē, kad kūpinātava nav pieejama? Pavāra knifi
Mūrēta, pamatīga izmēra kūpinātava ar dzīvo uguni, kurā vairākas stundas gatavotais ēdiens piesūcas ar dūmiem, iemantojot pavisam jaunu garšu buķeti, piestāv lauku idillei, taču izrādās, ka līdzīgu efektu iespējams panākt arī mājoklī kaut vai pilsētas centrā. Kā veikt karsto un auksto kūpināšanu mājas apstākļos, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv raidījumā “Piecas garšas” stāstīja pavārs Ritvars Toms Logins.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd