Osvalds Zebris

žurnālists, LSM.lv autors

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski

Autora ziņas
Gļuks. Nekas nebūs tā, kā esi iedomājies. Osvalda Zebra «Literatūre» pie Gunara Janovska
Gļuks. Nekas nebūs tā, kā esi iedomājies. Osvalda Zebra «Literatūre» pie Gunara Janovska
Romāna "Pilsēta pie upes" autors un trimdas latviešu vispopulārākais rakstnieks Gunars Janovskis rakstīja tikai par to, ko labi pazina un bija piedzīvojis. Bet mūsdienu rakstnieks Osvalds Zebris spēj uzrakstīt romānu "Mežakaija", kura pasauli ar visām maņām iepazīst jau pēc godalgu saņemšanas. Raidījuma "Literatūre" pavadībā rakstnieks cauri Notinghemas mežam, pāri tiltiņam un pa aitu taku nonāca pie Sarmītes, kura iemīlas, vien sadzirdot rakstnieka balsi. Un nav vairs skaidrs, kura roze smaržīgāka — tā ceļmalā vai Sarmītes dārzā?
Skatuve debesīs. «Base Motion» iekaro pasauli dronu šovu nozarē
Skatuve debesīs. «Base Motion» iekaro pasauli dronu šovu nozarē
Uzņēmuma "Base Motion" dibinātājs un vadītājs Armands Blumbergs jau apmēram 20 gadus darbojas kino mākslā un reklāmā, bet pēdējo četru gadu laikā viņš ar savu biznesu vārda tiešā nozīmē ir pacēlies debesīs. Armanda radītais uzņēmums rīko dronu šovus visā pasaulē – Rīgā radītā dronu horeogrāfija bijusi skatāma virs F1 trases Monako, Ņujorkas debesīs, rokkoncertos, ASV skatītākās sporta pārraides "Super Bowl" laikā.
Zaļais siers pēc mammas receptes un veikals bez pārdevēja. Kā biznesu izvērš Ceriņu ģimene Raunā
Zaļais siers pēc mammas receptes un veikals bez pārdevēja. Kā biznesu izvērš Ceriņu ģimene Raunā
Raunā ir tāda vieta, kur kādreiz remontēja traktorus un citu lauksaimniecības tehniku, bet tagad ražo sieru un makaronus. Blakus ražotnei atrodas arī visai reta parādība Latvijā – pašapkalpošanās veikals. Ilmārs un Zane Ceriņi siera ražotni izveidoja 2006. gadā, vēlāk sāka ražot arī makaronus un pirms dažiem gadiem atvēra veikalu, kurā nav pārdevēju – pircēji ienāk, izvēlas makaronus un sieru, samaksā un brauc tālāk.
Laiskas dzīves un zeķu adīšanas vietā – smags darbs. Kā bijusī rīdziniece Rēzeknē izvērš veselības s...
Laiskas dzīves un zeķu adīšanas vietā – smags darbs. Kā bijusī rīdziniece Rēzeknē izvērš veselības studiju
Veselības studijas "Rebus" dibinātāja Inga Martinsone no Rīgas uz Rēzekni savulaik pārcēlās ar vienu domu – nu pienācis laiks atpūtai un rāmai dzīvei. Tomēr izrādījās, ka viņas dzīvē ir sācies pavisam jauns un aktīvs posms, kurā Inga mācījās Rēzeknes Biznesa inkubatorā un paralēli veidoja savu uzņēmumu. Veselības studijas vajadzībām Inga pārveidoja kādreizējo mēbeļu veikalu, un šobrīd viņas studija piedāvā vairāk nekā 130 dažādas procedūras, kas vērstas uz cilvēka labsajūtu un veselību.
Rēķina katras darba minūtes cenu. Kā biznesu izvērš filigrānie metālisti no Ventspils
Rēķina katras darba minūtes cenu. Kā biznesu izvērš filigrānie metālisti no Ventspils
Uzņēmums "Metup", kas iekārtojies kādreizējā ugunsdzēsēju depo telpās Ventspils ostas rajonā, ražo metāla detaļas, ko izmanto mašīnbūves, kokapstrādes, iepakojuma ražošanas un daudzu citu nozaru uzņēmumi. Šis ir precīzās metālapstrādes uzņēmums, kas strādā kopš 2020. gada, nodarbina jau 20 darbiniekus un ir spējis ielauzties eksporta tirgos – realizē produkciju Somijā, Lietuvā, Nīderlandē, Vācijā.
No lēciena ar BMX līdz saldējuma ražotnei. Uzņēmēja Dāvja Dudeļa biznesa pieredze
No lēciena ar BMX līdz saldējuma ražotnei. Uzņēmēja Dāvja Dudeļa biznesa pieredze
Augļu saldējuma ražotnes "Avenei" dibinātājs Dāvis Dudelis uz biznesu savulaik "pārlēca" no sporta pasaules – no profesionāla BMX riteņbraucēja un trenera viņš pārtapa par saldējuma ražotāju. Ideja par saldējumu vegāniem Dāvim radās pirms septiņiem gadiem, – laikā, kad pats bija nolēmis pāriet uz vegānisku uzturu un secināja, ka piedāvājums šajā nišā nav necik plašs.
Balvos topošie spārni – arī kinomīļiem ASV. Uzņēmējas Jeļenas Golovnevas biznesa pieredze
Balvos topošie spārni – arī kinomīļiem ASV. Uzņēmējas Jeļenas Golovnevas biznesa pieredze
Uzņēmēja Jeļena Golovneva 2020. gadā radīja zīmolu "Lamur Flowers", kas ražo lielformāta dekorus svinībām un ballītēm, kā arī īpašus rotājumus cilvēkiem. Piemēram, daudzkrāsainus spārnus. Jeļenas ideja, kas dzima kovidlaika bezizejas situācijā, ir izrādījusies gana dzīvotspējīga un jaudīga – "Lamur Flowers" ražotie dekori tiek eksportēti uz vairāk nekā 30 valstīm, Balvos tapušie spārni ir rotājuši arī lielus kultūras pasākumus, piemēram, izrādi Barselonas operā.
Kamēr biznesu uztvēru kā hobiju, nauda īsti nenāca. Kosmētikas ražotājas Zanes Grigales-Soročinas st...
Kamēr biznesu uztvēru kā hobiju, nauda īsti nenāca. Kosmētikas ražotājas Zanes Grigales-Soročinas stāsts
Uzņēmuma "Rasa Botanicals" dibinātājas un vadītājas Zanes Grigales-Soročinas pieredzes stāsts lielā mērā ir par veiksmīgu zinātnes ienākšanu biznesā. Zane ir ieguvusi doktora grādu ķīmijas tehnoloģiju jomā, 14 gadus strādājusi kosmētikas nozarē un tad izveidojusi pati savu uzņēmumu, kurš ražo augu ekstraktus un produktus no augu ekstraktiem, kā arī sadarbojas ar citiem kosmētikas zīmoliem kosmētikas produktu izveidē un ražošanā.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd