Olena Fedorova


Apskatīt autora rakstus: Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Olena Fedorova: Faktiski nav, kad raudāt
Olena Fedorova: Faktiski nav, kad raudāt
Viņi tur neraud. Raudu es. Viņi tur ir sažņauguši gribu dūrē un dzīvo bez ūdens tumšās telpās, bet biežāk – bumbu patvertnēs. Es lasu ziņās, ka praktiski visā Ukrainā nav gaismas. Un tūlīt pat saņemu atbildi: “Tā nav taisnība. Ukrainā nav elektrības. Bet gaismas nav Krievijā. Tur nav pat cerību uz mazāko gaismas stariņu.”
Olena Fedorova: Trauksme beigusies. Viss OK!
Olena Fedorova: Trauksme beigusies. Viss OK!
No rīta – atkal dronu uzbrukums Kijivai. Tur dzīvojošie radinieki jau bez maniem liekiem jautājumiem īsi atraksta: "Trauksme beigusies. Viss OK!" Un tu priecājies. Lai gan īstenībā nav, par ko priecāties.
Olena Fedorova: Mūsdienu slepenais ierocis
Olena Fedorova: Mūsdienu slepenais ierocis
Vai sieviete "atspoguļo" īstenību vai arī to rada? Šķiet, ka tas ir retorisks jautājums. "Vīriešu pasaules" instrumentu kopums jau sen ir zināms – cik karu cilvēce jau pārdzīvojusi! Taču stereotipiskā sieviete – tad runa vienmēr ir par ko citu. Tagad redzu, ka daudzas no manām paziņām noliek skapja tālākā stūrī vieglās un glamūrīgās kleitiņas, iemiesojoties tēlā, kuru nesen uz "Vogue" vāka demonstrēja Ukrainas Pirmā lēdija.    
Olena Fedorova: Vai pirkt «tanciņu» kara bērniem
Olena Fedorova: Vai pirkt «tanciņu» kara bērniem
"Saulītes loks, zilgme ap to" (padomju bērnu dziesmas "Lai vienmēr būtu saule" pirmā rindiņa – Red.). Tāds nosaukums būtu bērna radošajai izpausmei aizgājušajos gados. Taču zīmējums, ja atceraties, tolaik bija cits. Nedaudz augstāk redzama astoņu gadu veca bērna radīta instalācija. Ņemot vērā pašreizējo realitāti un to, ka jaunais autors dzīvo Dnipro, nav grūti noskārst, kas tieši attēlots ar lego figūriņu, kurai nocirsta galva.
Olena Fedorova: Divi stāsti no «baltās vārnas» dzīves
Olena Fedorova: Divi stāsti no «baltās vārnas» dzīves
Mode mēdz būt dažāda – no vārītajiem džinsiem un banānbiksēm līdz snīkeriem un nevērīgi ērtajiem hudijiem. Taču ir arī nemainīgā klasika, no paaudzes paaudzei nodotā… višivanku mode. Un te ir vietā piebilst, ka, pēc Hērodota liecībām, jau skiti valkājuši apģērbu ar izšūtiem rakstiem. Višivanka kā dziļais kods – esi uzvilcis un identificējis sevi, vai vēl dziļāk – esi intuitīvi pasargājis sevi no nelaimēm.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd