Dace Stirāne

Latvijas Televīzijas Ziņu dienests

Apskatīt autora rakstus: Angliski Latviski Krieviski

Ārpus ētera
Sešas epizodes ugunsdzēsēju darbā. Ieskats «Paspēt izglābt» tapšanā
Sešas epizodes ugunsdzēsēju darbā. Ieskats «Paspēt izglābt» tapšanā
Vai tev ir bail iet tajos dūmos? Vai tev nav bail, ka kaut kas uzkritīs uz galvas? Un kā ir skatīties uz slīkoni, kas nogulējis ūdenī vairākas nedēļas, vai arī uz autoavārijā sašķaidītu cilvēka galvu? Diemžēl jāatzīst, ka arī es, pēc 20 gadiem žurnālistikā, diletantiski centos no ugunsdzēsējiem sākumā izvilkt šīs atbildes. Bet viņi daudz neko nestāsta. Emocijās neizplūst. Un arī labi. Emocijas šajā darbā daudz neko nepalīdz. Iet un dara.  
Dace Stirāne: Priecīgus svētkus!
Dace Stirāne: Priecīgus svētkus!

Vismaz četras dienas mēs viens otru apsveiksim svētkos. Oficiālas brīvdienas, veikalu plaukti pārbāzti ar spožiem zaķiem, bet iestādes un uzņēmumi sacenšas par vēl neredzētiem un oriģināliem apsveikumiem. Man radās jautājums, kādus svētkus mēs tik plaši svinam? 

Dace Stirāne: Zolitūde. Pēcvārds
Dace Stirāne: Zolitūde. Pēcvārds

Frāze "dzīve turpinās" ir bezgala banāla, tomēr tā ir. Arī pēc Zolitūdes traģēdijas dzīve turpinās, lai arī tajā naktī mums visiem likās, ka laiks ir apstājies. Neviens līdz šim, manuprāt, tā arī nav aptvēris šīs nelaimes patiesos apmērus. Tās nav tikai individuālas ciešanas, tā nav arī sistēmas vaina, uz kuru var vienmēr visu novelt, vai arī tikai būvnieku kļūda. Tā ir mūsu atbildība, ikviena no mums.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd