Latvijā
Jelgavas novadā neizdodas ievēlēt mēru; VARAM pašlaik neapsver domes atlaišanu
(papildināts)
Jelgavas novadā neizdodas ievēlēt mēru; VARAM pašlaik neapsver domes atlaišanu (papildināts)
Jelgavas novada domei trešdien, 10. jūlijā, divās vēlēšanu kārtās neizdevās ievēlēt mēru. Arī otrajā vēlēšanu kārtā par līdzšinējās opozīcijas pārstāvi Andri Ozoliņu (Latvijas Zaļā partija) nebija pietiekams balsu skaits. Neskatoties uz to, ka dome bez mēra ir vairāk nekā trīs mēnešus, tās atlaišana neesot atbildīgās ministrijas dienaskārtībā.
Liepājā uz ielas klaiņojam atrod piecgadīgu meiteni; māte par pazušanu nebija ziņojusi
Liepājā uz ielas klaiņojam atrod piecgadīgu meiteni; māte par pazušanu nebija ziņojusi
Valsts policija (VP) piektdien, 5. jūlijā, saņēmusi informāciju par Liepājā uz ielas manītu aptuveni piecus gadus vecu meitenīti, kura pārvietojusies viena pati. Kā vēlāk noskaidrojies, meitenīte rīta agrumā izgājusi no dzīvesvietas Cimdeniekos un ar autobusu aizbraukusi līdz Liepājai. Konstatējot meitas pazušanu, māte nav ziņojusi likumsargiem. 
VID atkārtoti brīdina par krāpnieciskiem e-pastiem
VID atkārtoti brīdina par krāpnieciskiem e-pastiem
Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina iedzīvotājus uzmanīties no krāpnieku īsziņām un e-pastiem, kas rakstīti it kā VID vārdā. Drošs komunikācijas kanāls ir Elektroniskās deklarēšanas sistēma (EDS). VID iedzīvotājiem nekad nesūta īsziņas. Savukārt e-pastā iedzīvotāji saņem tikai paziņojumus par informāciju, kas pieejama EDS, turklāt šajā paziņojumā ir saite uz EDS, informēja dienestā.
Reģionālie mediji – uz izdzīvošanas sliekšņa
Reģionālie mediji – uz izdzīvošanas sliekšņa
Sarežģītās finansiālās situācijas dēļ turpinās reģionālo mediju slēgšana – šomēnes vairs neiznāk vietējais laikraksts "Ludzas Zeme". Šī tendence uztrauc mediju ekspertus, kas norūpējušies, lai nepārvēršamies par ziņu tuksnesi, kā tas noticis jau daudzviet Eiropā. Tikmēr Kultūras ministrija kritikai par valsts atbalsta trūkumu nepiekrīt un meklē iespējas, lai mediji varētu rēķināties ar ilgtermiņa atbalstu, nevis dzīvot no projekta uz projektu.
Atstādinātais Mākslas akadēmijas docents vēršas tiesā; turpina izskatīt bijušā Mūzikas akadēmijas ka...
Atstādinātais Mākslas akadēmijas docents vēršas tiesā; turpina izskatīt bijušā Mūzikas akadēmijas katedras vadītāja lietu
Tiesa turpina izskatīt Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas Mūzikas tehnoloģiju katedras bijušā vadītāja Rolanda Kronlaka rosināto lietu pret akadēmiju par viņa atlaišanu no katedras vadītāja amata, kas bija saistīta ar aizdomām par nepiedienīgu komunikāciju ar studentēm. Tikmēr arī atstādinātais Latvijas Mākslas akadēmijas docents Andrejs Ameļkovičs ir vērsies tiesā, pieprasot viņu atjaunot amatā.
Orbāna un Lepēnas eiroskeptiķu grupai pievienojas visa partija “Latvija pirmajā vietā"
Orbāna un Lepēnas eiroskeptiķu grupai pievienojas visa partija “Latvija pirmajā vietā"
Eiropas Parlamentā ievēlētais Vilis Krištopans apstiprināja pievienošanos Ungārijas premjera Viktora Orbāna iniciētai, jaunizveidotai Eiropas Parlamenta politiskajai grupai "Patrioti Eiropai," kurā darbosies arī Kremlim draudzīgās Marinas Lepēnas partija un populistu partijas no Austrijas un Čehijas. Partijas "Latvija pirmajā vietā" valdes priekšsēdētājs Ainārs Šlesers piebilda – šai grupai pievienojas ne tikai Krištopans kā deputāts, bet arī partija.  
Kārsavā godina ebreju glābēju Alfrēdu Bankoviču
Kārsavā godina ebreju glābēju Alfrēdu Bankoviču
Kārsavā godināts ebreju glābējs Alfrēds Bankovičs, kurš, būdams vācietis un riskējot ar dzīvību, holokausta laikā patvērumu devis vairākiem apkārtnes ebrejiem. Viņu vidū bija arī paša Alfrēda jaunlaulātā sieva, kura slēptuvē dzemdējusi bērniņu. Žaņa Lipkes memoriāla pārstāvji šajās dienās Alfrēda Bankoviča ģimenei pasniegusi īpašu apbalvojumu "Sudraba pagale".
Rīgā pārbūvēs Vaļņu ielu, prioritāte – gājēji
Rīgā pārbūvēs Vaļņu ielu, prioritāte – gājēji
Nākamo piecu gadu laikā Rīgas pašvaldība plāno vērienīgus Vaļņu ielas pārveidošanas darbus. Paredzēts atjaunot ielas segumu, pārbūvēt inženiertīklus, nomainīt apgaismojumu un veikt citus labiekārtošanas darbus. Vaļņu iela taps par gājējiem prioritāru ielu. Par to, kāda būs autosatiksme un kā tiks organizētas stāvvietas, vēl tiks lemts, bet viens ir skaidrs – gājējs būs galvenais.
Kariņa specreisi: Valsts kancelejas vadītāju Citskovski pazemina amatā
(papildināts)
Kariņa specreisi: Valsts kancelejas vadītāju Citskovski pazemina amatā (papildināts)
Valdība otrdien, 9. jūlijā, slēgtā sēdē nolēma pazemināt amatā Valsts kancelejas direktoru Jāni Citskovski saistībā ar pārkāpumiem bijušā premjera Krišjāņa Kariņa ("Jaunā Vienotība") speciālo avioreisu lietā. Par to pēc valdības sēdes paziņoja premjere Evika Siliņa ("Jaunā Vienotība"). Citskovskim piedāvāts Valsts kancelejas Saimnieciskā nodrošinājuma nodaļas vadītāja amats.
Par ļaunprātīgu dedzināšanu Asara ielā Rīgā apcietināts vīrietis
Par ļaunprātīgu dedzināšanu Asara ielā Rīgā apcietināts vīrietis
Valsts policija (VP) otrdien, 9. jūlijā, par ļaunprātīgu dedzināšanu apcietinājusi 1986. gadā dzimušu vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās sakarā ar svētdien, 7. jūlijā, Rīgā, Jāņa Asara ielā, notikušo ugunsgrēku, kurā dega dzīvojamā māja, četras automašīnas un motocikls, kā arī bojā gāja mājdzīvnieki. Par ļaunprātīgu dedzināšanu uzsākts kriminālprocess.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd