Latvijā
Valtaiķu pansionātā Kustību diena pulcē 70 dalībnieku
Valtaiķu pansionātā Kustību diena pulcē 70 dalībnieku
Metieni basketbola grozā, baranku vēršana, rotaļu mašīnu vilkšana – tās ir tikai dažas no aktivitātēm, kas bija pa spēkam pansionātu iemītniekiem. Valtaiķu aprūpes namā aizvadīta Kustību diena. Galvenais ir cilvēku satikšanās prieks un izkustēšanās, atzīst rīkotāji un priecājas, ka pērn aizsāktais pasākums jau sāk kļūt par tradīciju un šogad pulcēja jau ap 70 dalībnieku.
Valdība atbalsta trīs izglītības aģentūru apvienošanu vienā
(papildināts)
Valdība atbalsta trīs izglītības aģentūru apvienošanu vienā (papildināts)
No nākamā gada Valsts izglītības satura centru, kas atbild par centralizēto eksāmenu izstrādi, mācību materiāliem un citām aktualitātēm, apvienos ar Valsts izglītības attīstības aģentūru, izveidojot vienu iestādi – Valsts izglītības satura un inovāciju aģentūru. Savukārt no 2026. gada tām klāt pievienos Jaunatnes starptautisko programmu aģentūru. Tā šodien lēmusi valdība. Sākotnējā iecere paredzēja jaunizveidotajai iestādei pievienot arī Latviešu valodas aģentūru, taču pēc plašām tās darbinieku un sabiedrības iebildēm no šīs ieceres izglītības un zinātnes ministre atteicās.
Latgalē septembrī plāno plašas mobilizācijas mācības
Latgalē septembrī plāno plašas mobilizācijas mācības
Nacionālie bruņotie spēki septembrī Latgalē plāno trīs dienu ilgas mobilizācijas mācības, kurās pārbaudīs zemessargu un rezerves karavīru vienību kaujas gatavību, paredz valdībā otrdien, 23. jūlijā, pieņemtais lēmums.
Vanšu tiltu ar neatbilstoši dārgu piedāvājumu pieteicies pārbūvēt viens pretendents; rīkos jaunu iep...
Vanšu tiltu ar neatbilstoši dārgu piedāvājumu pieteicies pārbūvēt viens pretendents; rīkos jaunu iepirkumu
Iepirkums par Vanšu tilta pārbūvi izbeigts bez rezultāta, jo tajā ar neatbilstoši dārgu, teju 100 miljonu eiro, būvdarbu piedāvājumu bija pieteicies tikai viens pretendents, informēja Rīgas pašvaldība. Plānots izsludināt jaunu iepirkumu. Tikmēr konkursā par Jorģa Zemitāna tilta pārbūvi pieteikušies četri pretendenti, kuru piedāvājumi tiek izvērtēti.
Kā izkļūt no peldētājiem bīstamās pārrāvuma straumes jūrā?
Kā izkļūt no peldētājiem bīstamās pārrāvuma straumes jūrā?
Peldētājiem bīstamās pārrāvuma straumes Baltijas jūrā ir visai bieža parādība, tomēr prognozēt iepriekš, kur tās radīsies, nevar. Vienīgais faktors, pēc kā var spriest par augstu to veidošanās risku, ir stiprs vējš, kas pūš no jūras puses. Savukārt izkļūt no šādas straumes pašu spēkiem var, peldot paralēli krastam, nevis taisni uz krasta pusi, sarunā ar LSM.lv skaidroja Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes docents, ģeoloģijas doktors Jānis Lapinskis.
SPKC jūlijā konstatē izteiktu Covid-19 saslimstības pieaugumu
SPKC jūlijā konstatē izteiktu Covid-19 saslimstības pieaugumu
Latvijā konstatēts izteikts Covid-19 pozitīvo paraugu īpatsvara pieaugums no jūlija sākuma, informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC). Valsts zinātniskā institūta "Bior" notekūdeņu monitoringa jaunākie rezultāti uzrādījuši strauju jaunā vīrusa varianta izplatību Latvijas pašvaldībās, visstraujāk – Salaspilī. 
Rīga šogad ietaupīs gandrīz 5 miljonus eiro ielu atjaunošanā; par sasniegumu runā nelabprāt
Rīga šogad ietaupīs gandrīz 5 miljonus eiro ielu atjaunošanā; par sasniegumu runā nelabprāt
Kur palikuši gandrīz pieci miljoni eiro no kopumā teju 35 miljoniem, ko Rīgas dome šogad bija paredzējusi veltīt ielu remontiem? Šāds jautājums Latvijas Radio radies galvaspilsētas pašvaldībai. Iemesls ir ļoti vienkāršs – Rīga noslēgusi izdevīgākus līgumus, kopumā ietaupot 15% no paredzētās summas. Taču par šo sasniegumu Rīgas dome runā negribīgi, aizbildinoties, ka tā esot ierasta prakse. Kā – par spīti būvniecības izmaksām – galvaspilsētai izdevies ietaupīt vairākus miljonus eiro, un kur tos taisās izmantot? 

Vairāk

Svarīgākais šobrīd