Ziņas
Eiropas Parlamentā pēc vēlēšanām radikālas izmaiņas nav gaidāmas; Francijā – politiskā zemestrīce
(p...
Eiropas Parlamentā pēc vēlēšanām radikālas izmaiņas nav gaidāmas; Francijā – politiskā zemestrīce (papildināts)
Ar centriski labējo spēku panākumu ir noslēgušās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas 27 Eiropas Savienības (ES) dalībvalstīs. Labus rezultātus guvušas arī eiroskeptiskās un galēji labējās partijas, bet zaudējumus cieta liberālie un zaļie spēki. ES ietekmīgākajās dalībvalstīs Vācijā un Francijā sakāvi piedzīvoja valdošās partijas. Reaģējot uz to, Francijas prezidents Emanuels Makrons paziņoja par nacionālā parlamenta atlaišanu un pirmstermiņa vēlēšanām. 
Rīgas pašvaldība aicinās Konkurences padomi pārbaudīt daudzmiljonu vērtā ielu uzturēšanas iepirkuma...
Rīgas pašvaldība aicinās Konkurences padomi pārbaudīt daudzmiljonu vērtā ielu uzturēšanas iepirkuma norisi
Rīgā 210 miljonus eiro vērtā ielu uzturēšanas konkursa norisi dome aicinās pārbaudīt Konkurences padomi (KP). Tā pirmdien, 10. jūnijā, paziņojusi pašvaldība. Piektdien Rīgā noslēdzās pieteikšanās vērienīgākajam iepirkumam. Todien atklājās, ka konkurence teju nepastāv – uz iepirkuma četrām daļām pretendē pieci uzņēmumi, turklāt tikai par vienu daļu interesējas divi komersanti.
Latvijas Banka pārskata prognozes: Inflācija nākamgad augs straujāk, IKP – lēnāk
Latvijas Banka pārskata prognozes: Inflācija nākamgad augs straujāk, IKP – lēnāk
Latvijas Banka publiskojusi jaunākās makroekonomiskās prognozes – saskaņā ar tām 2024. gadā Latvijā prognozējama zema inflācija – 1,5% un gausa iekšzemes kopprodukta (IKP) izaugsme – 1,8%. Salīdzinot ar iepriekšējām – šā gada marta prognozēm – 2024. gada IKP un inflācijas izaugsmes prognozi Latvijas Banka nav mainījusi. Toties mainītas 2025. gada inflācijas un IKP prognozes – ekonomika 2025. gadā augs lēnāk, bet patēriņa cenas straujāk, nekā lēsts iepriekš.
Pozņaks: Ceru, ka no naudas lūdzēja varēšu kļūt par ziedotāju
Pozņaks: Ceru, ka no naudas lūdzēja varēšu kļūt par ziedotāju
Esot Eiropas Parlamenta deputāta amatā, no "Apvienotā saraksta" ievēlētais "Tvitera konvoja" vadītājs Reinis Pozņaks darīs visu, lai turpinātu atbalstīt Ukrainu, cerot no naudas lūdzēja kļūt par ziedotāju. To Pozņaks sacīja intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma".
Slovākijā un Ungārijā atbalsts prokremliskajām partijām sarucis un iezīmē tautas vēlmi pēc pārmaiņām
Slovākijā un Ungārijā atbalsts prokremliskajām partijām sarucis un iezīmē tautas vēlmi pēc pārmaiņām
"Tas ir Orbāna varas fabrikas beigu sākums," pēc Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu rezultātu paziņošanas Ungārijā pavēstīja opozīcijas jaunais līderis Pēters Maģars. Lai arī šajā valstī lielāko daļu balsu joprojām ieguvusi varas partija "Fidesz", atbalsts tai bijis zemākais 14 gadu laikā. Zaudējumu piedzīvojusi arī Slovākijas prokremliskā premjera Roberta Fico pārstāvētā "Smer". Eksperti un opozīcija lēš, ka šie rezultāti iezīmē tautas vēlmi pēc būtiskām pārmaiņām abās valstīs.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd