Ziņas
Revidenti: «Rail Baltica» pamattrases izmaksas Latvijā kāpušas septiņas reizes līdz 8,7 miljardiem e...
Revidenti: «Rail Baltica» pamattrases izmaksas Latvijā kāpušas septiņas reizes līdz 8,7 miljardiem eiro (papildināts)
Vērienīgā dzelzceļa projektā "Rail Baltica" Latvijas posma pamattrases būvniecības izmaksas ir kāpušas septiņas reizes līdz 8,7 miljardiem eiro, secinājusi Valsts kontrole. Tāpat revidenti atklāja, ka "Rail Baltica" lēmumu pieņemšanā un projekta uzraudzībā nepietiekami iesaistīts Ministru kabinets (MK). Tas attiecas arī uz Rīgas Centrālās pasažieru stacijas mezgla projektu, kas būtiski mainījies.
Valsts robežsardzei par sešiem miljoniem eiro plāno pirkt patruļkuģi
Valsts robežsardzei par sešiem miljoniem eiro plāno pirkt patruļkuģi
Iekšlietu ministrija un Valsts robežsardze parakstījušas vienošanos par 6,29 miljonus eiro vērta patruļkuģa iegādi robežsardzes vajadzībām. Šobrīd robežsardzes rīcībā esošie kuģi būvēti pirms vairāk nekā 40 gadiem, tāpēc nepieciešams uzlabot robežsardzes spējas operatīvi reaģēt uz apdraudējumu, iegādājoties jaunāku patruļkuģi, informēja robežsardze.
Pensiju indeksēšanas diskusijas FM mudina nesasteigt un atsākt augustā
(papildināts)
Pensiju indeksēšanas diskusijas FM mudina nesasteigt un atsākt augustā (papildināts)
Jautājums par to, kā virzīties ar pensiju indeksāciju šajā un nākamajā gadā, vēl risināms nākamā gada budžeta veidošanas sarunās, secināms no apspriedēm Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē. Labklājības ministrijas (LM) plāns paredz nākamgad indeksēt visas pensijas, šogad – daļu, taču Finanšu ministrija (FM) šo sarunu mudina atlikt līdz augustam, kad būs zināmas ekonomikas attīstības prognozes, uz ko balstīsies budžeta izveides procesā.
Tērandē par pusmiljonu eiro pārbūvē tiltu pār Užavu
Tērandē par pusmiljonu eiro pārbūvē tiltu pār Užavu
Ventspils novada Ziru pagasta Tērandē pārbūvē tiltu uz vietēja autoceļa Alsunga–Tērande–Ziras (V1269) (14,37. km), informēja VSIA "Latvijas Valsts ceļi" (LVC). Satiksme pār tiltu nav slēgta, to organizē pa tilta vienu pusi ar ceļazīmēm. Darbus plānots pabeigt šogad oktobra vidū.
Policija Rīgā aiztur agresīvu Krievijas atbalstītāju
Policija Rīgā aiztur agresīvu Krievijas atbalstītāju
Rīgas pašvaldības policija Daugavpils ielā aizturējusi agresīvu vīrieti, kuram bijusi cepure ar Krieviju slavinošu simboliku. Viņš aizturēšanas laikā uzvedās agresīvi un pretojās policistu prasībām, informēja pašvaldības policija.
Uz robežas ar Krieviju izbūvēti 46% žoga
Uz robežas ar Krieviju izbūvēti 46% žoga
Šobrīd uz Latvijas–Krievijas robežas izbūvēti 130 kilometri jeb 46% no plānotā žoga, informēja VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ). Kopumā uz robežas ar Krieviju paredzēts izbūvēt 283 kilometrus žoga, prioritārajos posmos darbus pabeidzot līdz šī gada beigām. Būvdarbi vienlaikus rit 6 darbu daļās.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd