Ziņas
Infektoloģe: Zīdaini no garā klepus var pasargāt māmiņas vakcinēšanās jau grūtniecības laikā
Infektoloģe: Zīdaini no garā klepus var pasargāt māmiņas vakcinēšanās jau grūtniecības laikā
Šogad Latvijā konstatēti 462 garā klepus gadījumi. Tas ir četras reizes vairāk nekā pagājušajā gadā, kad tika reģistrēti 111 gadījumi. Garais klepus šogad arī laupījis zīdaiņa dzīvību. Ārsti bažījas, ka ar šo ļoti lipīgo slimību sirgs arvien vairāk, kaut gan pret garo klepu ir pieejama valsts apmaksāta vakcīna. Jaunie vecāki to diemžēl izmanto gausi; par to liecina gadījumi, kad slimnīcā nonākuši nepotēti bērni.
Briseles pelšana un vienkārši risinājumi sarežģītām problēmām. Kā atpazīt prokremliskos spēkus EP vē...
Briseles pelšana un vienkārši risinājumi sarežģītām problēmām. Kā atpazīt prokremliskos spēkus EP vēlēšanās?
Jau šo sestdien, 8. jūnijā, Latvijas iedzīvotāji dosies uz Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām. Šī nedēļa ne vien Latvijā ir pagājusi politiskajās aģitācijās, bet arī Krievija pastiprināti pievērusies notikumiem Eiropas politiskajā telpā. Latvijas Radio skaidro, kuras Eiropas partijas un politiķi visbiežāk izceļas ar Krievijai izdevīgiem izteikumiem un kā šāda retorika ietekmē Eiropas Savienības vienotību un sabiedrības uzticību.
Francija sola Ukrainai iznīcinātājus «Mirage»
(papildināts)
Francija sola Ukrainai iznīcinātājus «Mirage» (papildināts)
Francija nodos Ukrainai iznīcinātājus "Mirage" un apmācīs ukraiņu pilotus. Šāds prezidenta Emanuela Makrona paziņojums izskanēja pirms piektdienas tikšanās ar Ukrainas kolēģi Volodimiru Zelenski, kurš ieradies Francijā uz D-dienas 80 gadu piemiņas pasākumiem. 
Lauksaimnieki agrāk nekā citus gadus jau pļauj pirmo zālāju ražu skābbarībai
Lauksaimnieki agrāk nekā citus gadus jau pļauj pirmo zālāju ražu skābbarībai
Lauksaimnieki visā Latvijā jau pļauj pirmo zālāju ražu skābbarībai. Pirmajā pļāvumā zālāju ražība ir labāka nekā pērn, taču daudzviet arī šogad pļavas ir skāris ilgstošs sausums. Pērn sliktās ražības dēļ pieauga arī skābbarības un siena cenas, kas šogad zemniekiem licis vairāk aizdomāties par lielāku rezervju sagatavošanu.
Stiprās puses, ieguvumi un riski –  Dimanta un Daugulis pēc EP priekšvēlēšanu debatēm vērtē 9 populā...
Stiprās puses, ieguvumi un riski – Dimanta un Daugulis pēc EP priekšvēlēšanu debatēm vērtē 9 populārākos sarakstus
LTV raidījuma "Izvēlies nākotni!" trešajās debatēs pirms Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām, kurās piedalījās deviņu populārāko partiju sarakstu pirmie numuri, partijām bija iespējas parādīt līderi; partijas tām gatavojās, un kāds šaubīgs vēlētājs, iespējams, pēc šīm debatēm izdarīja savu izvēli. Tā pēc debatēm vērtēja labdarības organizācijas "Ziedot.lv" vadītāja Rūta Dimanta un Rīgas Stradiņa universitātes Politikas zinātnes katedras vadītājs Mārtiņš Daugulis.  Pēc visām trīs publiskajām debatēm pirms vēlēšanām Daugulis un Dimanta arī iezīmēja iespējamos ieguvumus un riskus, ja katra no deviņām partijām iekļūtu Eiropas Parlamentā.
Mēs esam Eiropā, arī mums ir tiesības izvēlēties. Valmieras teātra jaunie aktieri gatavojas vēlēt EP
Mēs esam Eiropā, arī mums ir tiesības izvēlēties. Valmieras teātra jaunie aktieri gatavojas vēlēt EP
Mēs esam Eiropā, un mēs jūtam Eiropu arī ikdienā – tā saka Valmieras teātra jaunie aktieri. Lai gan viņi spilgti neatceras iepriekšējās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanas un to, vai viņi tajās balsoja, šogad aktieri ir pārliecināti – tas ir katra pilsoniskais pienākums. Un kurš cits, ja ne viņi paši izlems savu likteni? Drošība, labklājība un savu vērtību aizstāvēšana – tas ir tas, ko viņi sagaida no mūsu deputātiem.
Valsts samazina naudu laboratorijām; daļa plāno celt analīžu cenas
Valsts samazina naudu laboratorijām; daļa plāno celt analīžu cenas
No jūnija valsts samazinājusi tarifus jeb izmaksas, ko valsts sedz par apmaksātām analīzēm un citiem laboratoriskajiem izmeklējumiem. "Centrālā laboratorija" jau lēmusi celt cenas asins paraugu noņemšanai un citiem maksas pakalpojumiem, kas būs uz pacientu vai viņu veselības apdrošinātāju pleciem. Līdzīgu lēmumu varētu pieņemt arī "MFD laboratorijā". Nacionālais veselības dienests (NVD) pārmetumus par vēlmi ietaupīt noraida, sakot, ka valsts līdz šim par atsevišķiem pakalpojumiem pat pārmaksājusi, jo laboratorijas tos par maksu veikušas lētāk,  nekā maksāja valsts.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd