Palīdzi jauniešiem, kurus līdzcilvēki izvēlas neredzēt!
Pusaudži jūt, ja palīdzības sniegšana ir tikai formalitāte. Saruna ar Pusaudžu resursu centra pārstā...
Pusaudži jūt, ja palīdzības sniegšana ir tikai formalitāte. Saruna ar Pusaudžu resursu centra pārstāvi Dambiņu
Pusaudži ļoti labi jūt, ja palīdzības sniegšana tiek uztverta kā formalitāte, un tad bieži vien no palīdzības atsakās pavisam. Katram pusaudzim ir nepieciešama individuāla pieeja – individuāli piemeklēti speciālisti, mentori un cita veida palīdzība. Tas nav vienkārši, bet tikai tā jaunietis jūt, ka par viņu tiešām vēlas parūpēties, ka palīdzība nebūs formāla, intervijā "Dod pieci!" labdarības maratona studijā pauda Bērnu slimnīcas fonda un Pusaudžu resursu centra valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.
Cietums kļuva par pagrieziena punktu, lai mainītu dzīvi. Gunta Ivanovska pieredzes stāsts
Cietums kļuva par pagrieziena punktu, lai mainītu dzīvi. Gunta Ivanovska pieredzes stāsts
Guntis Ivanovskis uzauga ģimenē, kurā alkohols nebija svešs. Pēc tam, kad vecāki izšķīrās, un viņš palika viens, sākās arī viņa dzīve uz ielām. Viena lieta noveda pie nākamās, līdz Guntis attapās, četrus mēnešus dienu no dienas lietojot heroīnu. 18 gadu vecumā par narkotisko vielu glabāšanu un naudas viltošanu viņš nonāca cietumā. Savu stāstu Guntis atklāja "Dod pieci!" labdarības maratona studijā. 
Kā iegūt riska jauniešu uzticību? Ieskats atbalsta centra darbinieku ikdienā
Kā iegūt riska jauniešu uzticību? Ieskats atbalsta centra darbinieku ikdienā
Ielu bērniem savā starpā nekas nav jāpierāda. Viņi pieņem tādu, kāds esi un neko nepārmet, Latvijas Televīzijai (LTV) sacīja meitene, kura pati bijusi tajā pusē. Ielu bērni, kas no šīs vides tikuši prom, apzinās, ka šī draudzība ir bīstama. Tā ievelk un nelaiž vaļā, jo iet roku rokā ar atkarībām un noziedzību. Tāpēc daudzi bijušie ielu jaunieši mēģina pasniegt roku pārējiem. Gan tiem, kas jau ir nelaimē, gan tiem, kas no tās ir soļa attālumā.
«Dod pieci!» līdz piektās dienas vakaram riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem saziedoti 164 387 e...
«Dod pieci!» līdz piektās dienas vakaram riskam pakļautiem bērniem un jauniešiem saziedoti 164 387 eiro
Šodien, 19. decembrī, rit sabiedrisko mediju labdarības maratona "Dod pieci!" piektā diennakts, kuras laikā dīdžejs Toms Grēviņš no īpašās stikla studijas atskaņo dziesmas par ziedojumiem. Līdz šī vakara plkst. 18.00 saziedoti 164 387 eiro riskam pakļautu bērnu un jauniešu atbalstam. Zināms, ka šobrīd bezpeļņas organizācijas Latvijā saņēmušas jau vairāk nekā 90 palīdzības pieteikumus no jauniešiem, kam nepieciešams gan emocionāls atbalsts, gan praktiska palīdzība.   
Resiliences centrs palīdz arī tiem jauniešiem, kuri uzskata – viņu dzīvē uz ielas viss ir kārtībā
Resiliences centrs palīdz arī tiem jauniešiem, kuri uzskata – viņu dzīvē uz ielas viss ir kārtībā
Daļa no grūtībās nonākušajiem jauniešiem, kas atrodas uz ielas, lieto alkoholu un citas apreibinošās vielas, uzskata, ka ar viņu dzīvi viss ir kārtībā, jo tā ir viņu drošā vide, kurā jaunieši jūtas pieņemti. Biedrības "Resiliences centrs" darbinieki iekļūst šajā vidē un ar laiku uzrunā šos jauniešus, piedāvājot dažādas iespējas, kā dzīvi tomēr mainīt, intervijā "Dod pieci!" labdarības maratona studijā pauda biedrības "Resiliences centrs" vadītājs Kārlis Mednieks. 
No traģiskas autoavārijas paglāba viena izvēle. Sintijas stāsts par pusaudžu pārgalvību
No traģiskas autoavārijas paglāba viena izvēle. Sintijas stāsts par pusaudžu pārgalvību
"Autoavārijā cieta 60% no mūsu draugu kompānijas. Es nezinu, kā tajā brīdī nostrādāja kaut kāds klikšķis – nekāpt tajā mašīnā, 14–15 gados apzinoties, ka šoferis pie stūres būs dzēris, blakus sēdētāji būs dzēruši," Latvijas Televīzijas rubrikā "Dzīvei nav melnraksta" stāstīja Sintija Leimane. Sintija uzauga mīlošā ģimenē, bet kaut kas pusaudžu gados jaunietei pietrūka. Tas bija adrenalīns, ko viņa meklēja nepareizajā kompānijā līdz brīdim, kad saskārās ar sekām. 
Mātes vienaldzības dēļ agri kļuva par alkoholiķi un nonāca ieslodzījumā. Madaras stāsts
Mātes vienaldzības dēļ agri kļuva par alkoholiķi un nonāca ieslodzījumā. Madaras stāsts
Madara Timošilova uzauga, no ārpuses raugoties, normālā ģimenē. Viņas vecāki nedzēra, nelietoja vielas, bija ar augstāko izglītību, taču tas netraucēja Madaras mammai meitu ietekmēt fiziski un jau septiņu gadu vecumā bez redzama iemesla nosūtīt uz internātskolu. Tur 12 gadu vecumā meitene pamēģināja alkoholu, un sākās sniega bumbas efekts, kas noveda viņu līdz nonākšanai ieslodzījumā. Savu stāstu Madara atklāja "Dod pieci!" labdarības maratona studijā.
«Viņi bieži nenojauš par savu stipro pusi.» Kārļa Mednieka pieredze darbā ar problēmjauniešiem
«Viņi bieži nenojauš par savu stipro pusi.» Kārļa Mednieka pieredze darbā ar problēmjauniešiem
Kārlis Mednieks jau vairākus gadus palīdz atrast ceļu jauniešiem, kuri nonākuši grūtībās. Šajā laikā viņš ir sastapies ar dažādām situācijām – pusaudžiem narkotiku tirgotājiem, jaunietēm, kuras tirgo sevi, un bērniem, kuri nejūtas pieņemti sabiedrībā un meklē patvērumu ielās. Viņš uzsvēra – mēģinot palīdzēt, jāpievērš uzmanība pozitīvajam, jo katrā jaunietī ir spēcīgā puse, kuru atrodot ir iespējams izķepuroties.
Visi puikas boksa klubā ir viena ģimene. Ciemos pie specvienības veterāna trenētiem jauniešiem Preiļ...
Visi puikas boksa klubā ir viena ģimene. Ciemos pie specvienības veterāna trenētiem jauniešiem Preiļos
Specvienības veterāns un vēlāk miljonāru miesassargs Raimonds Šnepsts pēc atgriešanās Latvijā atvēra boksa klubu Preiļos, kur ap sev pulcējis visdažādākos jauniešus, nodrošinot bezmaksas treniņus tiem, kas citādi to nevarētu atļauties. Latvijas Televīzija (LTV) pirms divarpus gadiem stāstīja par Šnepstu, bet šoreiz ciemošanās reizē pārliecinājās par viņa darba atdevi.

Vairāk

Svarīgākais šobrīd