Dienas ziņas

Rīgas Stradiņa universitātei – 65!

Dienas ziņas

TV spēle "Mana dziesma" jaunu dalībnieku meklējumos

Kā aizliegums ietekmēs Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumus?

Liepājā neizpratne par iespējamo aizliegumu apstrādātu zivju produktus pasniegt maltītēs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Arī Liepājas zivju pārstrādes uzņēmumiem pārdomas radījis iecerētais aizliegums “apstrādātus zivju produktus” iekļaut izglītības, medicīnas un sociālās aprūpes iestāžu maltītēs. Liepājā mācību iestādēs zivju ēdieni tiek piedāvāti reizi nedēļā. Produkciju piegādā vietējie uzņēmumi, kas šo apjomu ar valsts atbalstu varētu pat desmitkāršot.

Pretrunas noteikumu izstrādē un produkcijas apzīmējumos pagājušo svētdien, 13. septembrī, analizēja raidījums “De facto”.

Sākot ar nākamā gada 1. janvārī arī Liepājas izglītības, medicīnas un sociālās aprūpes iestādēs maltītē nevarēs pasniegt zivju pirkstiņus, krabju nūjiņas, konservus un citus apstrādātus zivju produktus.

Ar šādu valdības lēmumu apmierināta gan nav Liepājas zivju pārstrādes uzņēmuma "Kolumbija Ltd." vadība, kas uzskata, ka piedāvātā produkcija būtu  jāizvērtē rūpīgāk.

“Zivju konservu ražošanā netiek pievienoti konservanti vai vēl kaut kas, vēl jo vairāk Latvijā ražotajos konservos. Šajā gadījumā es neskaidri saprotu šo aizliegumu. Domāju, ka, iespējams, arī konservus varētu iekļaut ēdienkartē, tādējādi uzlabojot piedāvājuma klāstu," uzņēmuma „Kolumbija Ltd.” vadītājs Igors Krupņiks.

Liepājas pirmskolas izglītības iestādēs zivju ēdieni tiek gatavoti vienu reizi nedēļā, savukārt skolās tos pasniedz vidēji divas reizes mēnesī. Priekšroka tiek dota lielākoties mencai, kuru skolas iepērk no vietējiem zivju pārstrādes uzņēmumiem.

“Bērni negrib ēst ceptu zivs fileju, jo viņi uzreiz sajūt šo smaržu, kas ir zivij raksturīga," pauž Liepājas pilsētas izglītības pārvaldes uztura speciāliste Vija Udarska.

"Tādēļ arī ēdināšanas pakalpojumu sniedzēji un arī mūsu izglītības pārvaldes darbinieki iekļauj ēdienkartē zivju kotleti vai zivju tefteļus, kur tiek pievienotas dažādas piedevas, lai šo specifisko zivs garšu neitralizētu," atzīmēja Udarska.

Latvijas zvejas produktu ražotāju grupas vadība skaidro, ka šobrīd  piegādātais zivju produkcijas apjoms minētajām iestādēm  nav  liels. Tas varētu pat desmitkāršoties, ja Latvijā prioritāte būtu pašmāju ražotā produkcija. “Mēs būtu gatavi piegādāt bērnudārziem un skolām šos produktus, šo zivju masu, kas ir mums speciāli apstrādāta un kas ir labs diētisks produkts,” norāda "Latvijas zvejas produktu ražotāju grupas" vadītājs Igors Markuševskis.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti