Dienas ziņas

Ventspilniekus neapmierina dzīvnieku patversme

Dienas ziņas

Salacgrīvā pauž atbalstu dzelzceļa līnijai "Rail Baltica"

Ziemeļlatgales uzņēmējus informē par ES finansējumu

Ziemeļlatgales uzņēmējus informē par ES atbalsta iespējām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latgales plānošanas reģions šomēnes sācis informatīvo semināru ciklu par Eiropas Savienības (ES) fondos pieejamo finansējumu no 2014.līdz 2020.gadam. Uzņēmējiem paredzēts sniegt plašāku priekšstatu par izmaiņām likumos, kā arī dot iespēju iepazīt Lauku atbalsta dienesta un LEADER programmas projektu finanšu instrumentus.

ES fondu aktivitātēm uzņēmējdarbības un energoefektivitātes veicināšanai no 2014.līdz 2020.gadam atvēlēti mazliet vairāk nekā 764 miljoni eiro.

Lai motivētu uzņēmējus startēt projektu konkursos un apgūt papildu finansējumu uzņēmējdarbības attīstībai dzimtajā pusē, nupat ar Ziemeļlatgales iedzīvotājiem tikās Latgales plānošanas reģiona speciālisti.

"Protams, katra uzņēmēja situācija ir individuāla. Tāpēc mēs jau arī rīkojam šo seminārus. Lai uzņēmējam liktu aizdomāties: varbūt pašlaik viņam ir tā iespēja startēt kādā Eiropas atbalsta programmā un saņemt šo finansējumu," norādīja Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra konsultants Andris Kucins.

Uzņēmēji Latgalē kļuvuši krietni aktīvāki tieši pēdējo gadu laikā. Ziemeļlatgalē strauji pieaudzis lauksaimniecību skaits. Vietējie iedzīvotāji sevi pierādījuši arī vairākās citās nozarēs, piemēram, mežizstrādē un ražošanā.

"Nodarbojamies ar mēbeļu ražošanu. Un arī vēl ar dažādu citu veidu izstrādājumu ražošanu Skandināvijas tirgum. Koks ir bijis asinīs no bērnības, tā kā tas tikai likumsakarīgi," noteica uzņēmējs Nauris Pomers no Balviem 

"Ja runājam par uzņēmējdarbības vidi, tad viennozīmīgi attīstās tieši Balvu pusē, jo, arī organizējot tirdzniecības misijas uz ārvalstīm, mums līdzi ir vismaz vairāki uzņēmumi no šīs puses," teica Kucins.

Uzņēmēji atzīst, ka dalība semināros ir vērtīga: paralēli aktuālākās informācijas apkopošanai, rasti arī jauni domubiedri un sadarbības partneri. Daudzi uzņēmēji ES struktūrfondu līdzekļus izmantoja jau iepriekšējā plānošanas periodā uzņēmējdarbības paplašināšanai.

"Vienu esam realizējuši, tagad domājam šogad vēl vienu realizēt projektu. Tāpēc esmu ieinteresēts uz šādu semināru nākt un klausīties," atzina Balvu uzņēmējs.

Jau šonedēļ Ziemeļlatgales uzņēmēji iesniegs pirmos projektus LEADER programmā, bet Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs uzņēmējus par ES finansējumu informēs līdz 29.aprīlim, viesojoties Ilūkstē, Krāslavā, Dagdā, Ludzā, Līvānos un Rēzeknē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti