Visi iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi turpmāk jāveic uz vienu kontu Valsts kasē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

No 1. janvāra ir atcelta iepriekš noteiktā speciālā iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksāšanas kārtība, kad nodokļa maksājumi Rīgas un Ventspils pašvaldībām bija jāveic atsevišķos kontos. Turpmāk visi iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi jāveic vienā Valsts kases kontā.

Par nodokļu jomu atbildīgais Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Ilmārs Šņucins ir pārliecināts, ka jaunā kārtība mazinās dažādu kļūdu iespējamību.

”Iedzīvotāju ienākuma nodokļa nomaksai būs tikai viens konts. Attiecīgi tiek slēgti Rīgas un Ventspils konti, visi iedzīvotāju ienākuma nodokļa maksājumi valstij tiks veikti tikai uz vienu kontu. Tas noteikti būs vieglāk uzņēmējiem, arī pašnodarbinātajiem un cilvēkiem, kam ir ienākumi no kapitāla un kam pašiem jāveic nodokļa maksājumi. Nevajadzēs lauzīt galvu, uz kuru kontu ir jāmaksā. Mēs jau arī iepriekš redzējām, ka bija ļoti daudz kļūdaini veiktas iemaksas. Gan Valsts ieņēmumu dienests, gan pašvaldības strādāja, lai šos savstarpējos maksājumus padarītu pareizus,” skaidro Šņucins.

Viņš uzsver, ka administratīvais slogs tagad būs mazāks gan nodokļu maksātājiem, gan administrācijai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti