Vilks: Budžeta izstrādē ir ultimātu laiks

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Patlaban valsts budžeta izstrādē ir vērojams politiķu ultimātu laiks, kas ir raksturīgs laikam, kad Saeimas deputāti atgriežas no brīvdienām un laikam, kad salīdzinoši drīz būs Saeimas vēlēšanas, otrdienas rītā intervijā LTV raidījumā „Rīta Panorāma” sacīja finanšu ministrs Andris Vilks.

Viņš norādīja, ka šobrīd nākamā gada valsts budžeta projekts pamatā ir gatavs. Ir bijuši daudz dažādu kompromisu starp politiķiem un dažādām organizācijām un politiķiem.

Tomēr šobrīd savas pretenzijas ir izvirzījuši Saeimā strādājošie politiķi, kas priekšvēlēšanu budžetā vēlas ieviest savas idejas, lai parādītu labā gaismā savus darbus. „Es teicu, ka šis ir priekšvēlēšanu budžets,” norādīja ministrs.

Lai apmierinātu Saeimas deputātu vēlmes, būtu nepieciešami aptuveni 20 līdz 30 miljoni latu, kas šobrīd nav pieejami, jo visa nauda jau ir sadalīta. „Principā nulle (..) Šīs papildus telpas nav,” saka Vilks, atbildot uz jautājumu, cik valsts budžeta līdzekļu vēl var sadalīt.

Taču viņš prognozēja, ka valsts budžeta projektu tomēr izdosies nodot Saeimā 1.oktobrī, kā tas šobrīd ir paredzēts.

Jau vēstīts, ka iepriekšējās nedēļas ritēja smagas sarunas starp valdību veidojošajām partijām un sociālajiem partneriem par budžeta projektu, pārrunājot gan nodokļu politiku, gan izdevumu un ieņēmumu daļu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti