Vienojas negrozīt nodokļu likmes biežāk kā reizi gadā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valdība un atbildīgās institūcijas pirmdien vienojās par atbalstu Finanšu ministrijas priekšlikumam grozīt likumu par nodokļiem un nodevām, nākotnē ierobežojot likumdevēja tiesības pārāk bieži mainīt nodokļu politiku un uzliekot par pienākumu savlaicīgi brīdināt iesaistītās puses par izmaiņām. 

Šobrīd likumos nav noteikti konkrēti principi nodokļu uzlikšanai un likmju noteikšanai, tāpēc nereti atbildīgās iestādes ir izpelnījušās asu kritiku par to, ka nodokļi mainās pārāk bieži un bez pienācīga laika sagatavoties. Par nodokļiem atbildīgā Finanšu ministrijas apņēmusies, ka nodokļu sistēmai ir jākļūst vienkāršākai un prognozējamākai.

Tāpēc saskaņā ar ministrijas ierosinājumu turpmāk nodokļu likmes drīkstēs mainīt ne biežāk kā reizi gadā, atklāj Finanšu ministrijas pārstāve Tatjana Trenko. Viņa skaidroja, ka ir svarīgi ierobežot iespēju bieži grozīt nodokļu likmes un nodokļu iekasēšanas principus, turklāt visas izmaiņas nodokļu likmēs un būtiskas izmaiņas nodokļu administrēšanas procesos varēs stāties spēkā ne ātrāk kā pēc pusgada no normas pieņemšanas brīža.

Jau šobrīd visas iesaistītās institūcijas ierosinājumu atbalstīja, un korekcijas ierosinājumā vēlējās vienīgi Latvijas Pašvaldību savienība, kura likumu vēlas papildināt arī ar normu, ka, nosakot nodokļu atvieglojumus, ir jāņem vērā arī sociālās atbildības princips.

Pašvaldību savienības padomniece Sanita Šķiltere skaidroja, ka likumā būtu jāparedz, ka, ieviešot nodokļu izmaiņas, būtu īpaši jāņem vērā to ietekme uz sociāli mazaizsargāto un trūcīgo iedzīvotāju grupām.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti