VID: Aplokšņu algu īpastvars Latvijā nedaudz samazinājies

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Nedeklarēto darba algu īpatsvars pērn salīdzinājumā ar 2016.gadu ir samazinājies par 1,7 procentpunktiem. Tomēr tas arvien bijis salīdzinoši augsts – 19,9%, lēš Valsts ieņēmumu dienestā (VID).

VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā
00:00 / 00:19
Lejuplādēt
Savukārt šā gada pirmajā pusē visai strauji, proti, par teju 25% samazinājies tādu darbinieku skaits, kas saņem mazāk nekā 430 eiro mēnesī. VID ģenerāldirektora amata pienākumu izpildītāja Dace Pelēkā gan atzīst, ka ēnu ekonomikas apkarošanā vēl ir daudz darāmā.

 

"Ir samazinājums aplokšņu algu plaisā – 1,7 procentpunkti, kas, no vienas puses, šķiet ļoti mazs rādītājs, un ko tur lepoties, bet, no otras puses, rēķinot uz apjomu, tas ir pietiekami daudz.

Priecē, ka tā tendence tomēr ir lejupejoša. Viens ir iznākšana no ēnām kaut vai algu sektorā, kur mēs redzam, ka ļoti labi pildās algas nodokļa ieņēmumi. Ir palielināti darbinieku ieņēmumi, algas ir palielinātas par 9%, ir palielinājies nodarbināto skaits," sacīja Pelēkā.

Ēnu ekonomikas mazināšana bija centrālā tēma trešdien, 12.septembrī, VID konferencē, kas bija veltīta dienesta 25.pastāvēšanas gadskārtai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti