Vešņakovs: Sankciju dēļ gāzes cena nevar paaugstināties

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Sankciju dēļ gāzes cena nevar paaugstināties, taču Latvija būs cietēja, ja Eiropas Savienība ieviesīs ekonomiskas sankcijas pret Krieviju Ukrainas notikumu dēļ, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā „Viens pret vienu” uzsvēra Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs.

„Gāzes cena nevar paaugstināties, jo ir noslēgts līgums. Krievija vienmēr ievēro līguma nosacījumus,” uzsvēra diplomāts.

Viņš atzina, ka Krievija nevēlas nostāties uz sankciju ceļa, jo tad cietīs visi, bet vissmagāk – tieši mazās valstis, tostarp Latvija.

„Krievija nekādas ekonomiskās sankcijas par atbildi nevēlas un negrasās ieviest pret Latviju, pret Eiropas Savienību vai pret jebkuru citu valsti. Ja jūs paši aizliegsiet kravu pārvadājumus, tad šis produkts vairs neies caur Latviju, kas ir tranzītvalsts un kur jūs daudz nopelnāt kā valsts. Jūs cietīsiet ne vien no tā, kad Krievija ieviesīs sankcijas, bet, kad Eiropas Savienība ieviesīs sankcijas, tad Latvija būs cietēja un tās pārvadātāji būs cietēji,” skaidroja vēstnieks.

Viņš arī aicināja raidījuma vadītāju Gundaru Rēderu izturēties pret sarunas biedru tolerantāk un ieklausīties viņa teiktajā. „Sarunas biedrs nav pelnījis tik asus uzbrukumus,” piebilda vēstnieks.

Zemāk skatāma netulkotā intervijas versija ar vēstnieku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti