Vēl 13 pasažieru pārvadātāji vienādo tarifus; lielākais biļetes sadārdzinājums – 25 centi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

No svētdienas, 1.novembra, reģionālo vietējo maršrutu autobusu tarifi tiks vienādoti vēl 13 pārvadātāju maršrutos visā Latvijā. Tādējādi visos Rīgas, Kurzemes un Zemgales plānošanas reģiona maršrutos sabiedriskā transporta pakalpojumi tiks nodrošināti saskaņā ar jaunajiem tarifiem.

Pēc vecajām cenām turpinās braukt vien trīs kompānijas Vidzemē un Latgalē. Pirmās izmaiņas tarifu politikā tika ieviestas jau septembrī.

Par pasažieru ieguvumiem stāsta valsts uzņēmuma “Autotransporta direkcija” valdes priekšsēdētājs Kristiāns Godiņš: “Tas nozīmēs vairākas lietas. Pirmkārt, vienoti principi, kādā  veidā pasažieris maksā par braucienu, tātad skaidra politika attiecībā uz to, kāda cena tiek maksāta. Nākošā lieta, pie kā esam iesākuši darbu, ir abonentbiļešu ieviešana. Tas būs daudz vienkāršāk un loģiskāk izdarāms tad, ja politika būs vienota, nevis tik atšķirīga kā pirms ieviešanas.”

Tāpat domāts par vienoto biļešu ieviešanu ne tikai vienā maršrutā, kur ir kombinācija ar dzelzceļu un autobusu, bet arī vairākos citos virzienos.

Biļešu cena dažādos maršrutos pieaugs atšķirīgi: no pieciem līdz 25 centiem. Savukārt lielākais samazinājums ir 1,50-1,60 eiro. Īpaši samazinājumu sajutīs pasažieri Vidzemē garākajās distancēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti