Pusdiena

Pusdiena 13.08.2018

Pusdiena

Pusdiena 14.08.2018

LR korespondente Madara Fridrihsone par OIK iespējamās atcelšanas diskusiju valdībā

Valdības komitejā izskan iebildumi pret visiem OIK apturēšanas piedāvājumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 13.augustā, Ministru kabineta (MK) komitejas sēdē, valdības pārstāvjiem un ekspertiem diskutējot elektrības obligātā iepirkuma komponentes (OIK) likvidēšanu, iebildumi izskanēja par pilnīgi visiem Ekonomikas ministrijas darba grupas piedāvātajiem risinājumiem.

MK komitejas sēdē bija pulcējušies daudzu uzņēmumu, organizāciju, elektroenerģijas ražotāju un tirgotāju organizāciju pārstāvji, arī eksperti. Iebildumi pret kādiem risinājumiem ir praktiski visām pusēm, tostarp Finanšu ministrijai.

Atjaunojamo energoresursu elektroenerģijas ražotāji pauda sašutumu, sakot, ka pret viņiem ir izvērsta kampaņa. Ekonomikas ministrijas darba grupas piedāvātie risinājumi nozīmēšot darbavietu sarukumu, ko nodrošina šie uzņēmumi. Bez subsīdijām šis bizness esot nerentabls.

Iecerēts, ka šonedēļ Ekonomikas ministrijas ziņojumu par piedāvātajiem risinājumiem skatīs valdība. Tiesa, premjers Māris Kučinskis (Zaļo un zemnieku savienība) uzsvēra, ka trīs stundu ilgā diskusija ar iebildumu uzklausīšanu netiks atkārtota.

Savukārt līdz septembra beigām, pamatojoties uz valdības lēmumu, EM plāno izstrādāt normatīvos aktus piedāvāto OIK apturēšanas mehānismu ieviešanai dzīvē.

KONTEKSTS:

Augusta sākumā speciāli izveidota darba grupa nāca klajā ar plānu OIK atcelšanai. Iecerēts atjaunot subsidētās elektroenerģijas nodokli, OIK jaudas maksājumu iekļaut pārvades tarifā un dažādos veidos ierobežot OIK saņēmēju peļņu, tādā veidā samazinot obligātā iepirkuma apjomu. Savukārt pēc trim gadiem OIK aizstātu “zaļie sertifikāti”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti