Valainis: Spēcīgi valsts uzņēmumu vadītāji atalgojuma dēļ pamet amatus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Valsts uzņēmumu vadītāju neatbilstošais atalgojums ir aktuāls jautājums, jo šī iemesla dēļ labi vadītāji pamet amatus, norāda šogad martā darbu sākušais Satiksmes ministrijas (SM) parlamentārais sekretārs Viktors Valainis.

Viņš norāda, ka, piemēram, Latvijas Pasta vadītājs Māris Kleinbergs aizgāja no darba, jo lielāku atalgojumu piedāvāja privāts uzņēmums. „Latvijas Pasts” tagad strādā ar peļņu un pat ar miljoniem lielu peļņu un ir spējīgs konkurēt brīvajā tirgū. Taču tas nenozīmēja, ka vadītājam varējām pacelt algu,” skaidro Valainis.

Amatpersona gan neprecizēja, kad šis jautājums tiks aktualizēts. „Negribu prognozēt - kad. Satiksmes ministrija šo problēmu ir izjutusi un jūt visu laiku. Spēcīgi valsts uzņēmumu vadītāji atalgojuma dēļ tomēr mēdz pamest amatu,” uzsver Valainis.

Kā ziņots, savulaik amatu pēc atalgojuma palielināšanās valsts uzņēmumu vadītājiem pameta ministrs Aivis Ronis. Aizejot no amata, viņš joprojām palika pie sava viedokļa, ka, piemēram, tādā uzņēmumā kā „Latvijas Dzelzceļš”, atalgojumam darbiniekiem jābūt adekvātam un viņiem jāsaņem samaksa par darbu, ko viņi dara.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti