Dienas ziņas

Tukumnieki aicina atbalstīt mazo biznesu

Dienas ziņas

Siguldā novērš ugunsgrēka sekas

Uzņēmēji brīdina par strauju biznesa vides pasliktināšanos

Uzņēmēji brīdina par strauju biznesa vides pasliktināšanos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Tā nav nodokļu pārcelšana no darbaspēka uz patēriņu, bet gan klaja nodokļu palielināšana visās jomās. Tā uzņēmēji vērtē vairākas normas, kas stāsies spēkā līdz ar nākamā gada budžeta pieņemšanu. 

Viņi uzsver – neapmierinātība ar komersantu viedokļa ignorēšanu no valdības puses krājusies gadiem. Ja priekšlikumi netiks ņemti vērā arī šoreiz, uzņēmēji gatavi protesta akcijām. Kaut arī tās nebūs skaļas, ietekme būs jūtama valsts budžetā.

Nāves spriedums mikrouzņēmējiem?

Jau no nākamā gada Latvijas mikrouzņēmējiem par uzņēmumos nodarbinātajiem cilvēkiem būs jāmaksā 75% no minimālajām sociālajām iemaksām. Mazie uzņēmēji, no kuriem liela daļa šobrīd strādā kā mikrouzņēmēji, to jau nosaukuši par sava biznesa nāves spriedumu.

Neapmierinātība ar izmaiņām nodokļu sistēmā izskanējusi piektdien, 7.oktobrī, notikušajās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) uzņēmēju dienās Tukumā.

"Cilvēkiem maciņā naudas kļūs mazāk. Valdības deklarācijā ir ierakstīts punkts, ka jānotiek nodokļu pārnešanai no darbaspēka uz patēriņu.[..]

Bet tas, kas notiks tagad, darbiniekiem alga lielāka nekļūs, bet patēriņa nodokļi arī celsies," sacīja SIA “PB Finanses” īpašniece Agnese Pastare.

Brīdina par uzņēmēju protestiem

Pastares vadītais grāmatvedības uzņēmums “PB Finanses” jau apziņojis klientus par gaidāmo cenu kāpumu un darbinieku algu samazināšanu.

Uzņēmēja nosūtījusi arī atklātu vēstuli valsts augstākajām amatpersonām, brīdinot, ka cerēto ieņēmumu vietā nāksies saskarties ar pamatīgu bedri valsts finansēs.

"Ziņās izskanēja, ka augstas valsts amatpersonas saka, ka līdz ar nodokļu kontekstu būs jāiziet no komforta zonas arī uzņēmējiem. Tas izraisa sašutuma vilni, jo visi makroekonomiskie fakti neliecina par komforta zonu," sacīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš.

Uzņēmēji brīdina, ka šādi, palielinot sociālās iemaksas, tiem, visticamāk, nāksies atbrīvoties no daļas strādājošo. Ja uzņēmēju viedoklis neatradīs dzirdīgas ausis, tie draud ar protestiem.

Pastare uzsver – tām jābūt nevis skaļām, bet gan tādām, ko sajūt valsts budžets.

"Mans protesta aicinājums bija neprasīt samaksu par pirmo konsultāciju, tādējādi ļaujot izmantot to situāciju, ko atļauj likums. Tas ir paust valdībai viedokli, ka, ja netiks ievērots tas, kas ir noteikts, tad mēs atradīsim citus veidus, kā to izdarīt. Respektīvi, nodokļu ieņēmumi nebūs tādi, kā cerēts," brīdināja Pastare.

Jau drīzumā nākamā gada valsts budžeta projektu plānots iesniegt Saeimā. Uzņēmēji cer, ka viņu priekšlikumus izdosies iestrādāt otrajā lasījumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti