Ukrainas aviācijas dienests liedz «airBaltic» papildu reisus uz Kijevu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ukrainas Valsts aviācijas dienests nav izsniedzis atļauju Latvijas nacionālajai aviokompānijai "airBaltic" veikt papildu reisus no Rīgas uz Borispiļas Starptautisko lidostu Kijevā.

Par to, atsaucoties uz Latvijas satiksmes ministra pienākumu izpildītāja, iekšlietu ministra Riharda Kozlovska („Vienotība”) vēstuli Ukrainas infrastruktūras ministram Andrejam Pivovarskim, ziņo portāls "avianews.com".

Lidsabiedrība vēlējusies no 20.novembra palielināt lidojumu skaitu par sešiem reisiem nedēļā un paredzēt iespēju „airBaltic” lidmašīnām lidostā būt arī naktī.

Kozlovskis vēstulē, kas nonākusi portāla rīcībā, uzsver, ka interesi palielināt reisu skaitu virzienā Rīga-Kijeva izteikusi arī uz Borispiļas lidosta.

Tomēr, neskatoties uz pozitīvo atbildi no Ukrainas valsts iestādēm, Ukrainas Valsts aviācijas dienests paziņojis, ka nav gatavs apmierināt  „airBaltic” lūgumu. Tāpēc arī Kozlovskis lūdzis savam Ukrainas kolēģim atbalstu , lai negatīvais lēmums tiktu pārskatīts.

"airBaltic" runas vīrs Jānis Vanags lsm.lv atzina, ka lidsabiedrība patlaban nodrošina reisus "normālā režīmā", proti, līdz divām reizēm dienā. Aviokompānija vēlējusies papildu reisus vakaros, un šādu interesi izrādījusi tieši Kijevas lidosta.

Ņemot vērā Ukrainas grūtības ar lidojumiem uz Krieviju, "airBaltic" piedāvāja nodrošināt papildu reisus virzienā Rīga-Kijeva un iespēju tālāk no lidostas "Rīga" doties Krievijas vai Eiropas virzienā. Līdzīga pieredze bijusi laikā, kad saasinājās Gruzijas un Krievijas attiecības, skaidroja Vanags.

Viņš atzina, ka Ukrainas Valsts aviācijas dienests atteikums ir pārsteidzis "airBaltic" divu iemeslu dēļ – Kijevas lidosta pati izrādījusi interesi par papildu reisiem un Ukraina kopumā dara visu iespējamo, lai tuvinātos Eiropas praksei.

"airBaltic" pārstāvis atzina, ka Ukrainas Valsts aviācijas dienesta lēmuma pamatojums nav zināms. Taču pēc atteikuma lidsabiedrība vērsās pēc palīdzības Satiksmes ministrijā. "Mēs joprojām ceram uz pozitīvu risinājumu," atzina Vanags.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti