Turcijā tiekas G20 finanšu ministri un centrālo banku vadītāji

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Piektdien, 4.septembrī, Turcijā tiekas G20 valstu finanšu ministri un centrālo banku vadītāji. Paredzams, ka starp galvenajiem debašu tematiem būs Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanās, kas negatīvi ietekmē attīstības valstis un jau izraisījusi paniku pasaules akciju biržās. 

Starptautiskais Valūtas fonds šonedēļ brīdināja, ka Ķīnas ekonomikas izaugsmes tempa palēnināšanās rada plašāku ietekmi uz globālo ekonomiku, nekā uzskatīts iepriekš, jo sevišķi uz attīstības tirgiem.

G20 valstu grupas sanāksme Turcijā norisināsies divas dienas. Starptautiskā Valūtas fonda sagatavotajā ziņojumā G20 valstu finanšu ministriem norādīts, ka nemierīgā situācija Ķīnā un citi faktori, tostarp kapitāla plūsmas izmaiņas, palielina riskus ekonomikas izaugsmei visā pasaulē.

Šīs nedēļas sākumā fonda izpilddirektore Kristīne Lagarda norādīja, ka pasaules ekonomikas izaugsme, visticamāk, būs vājāka, nekā prognozēts iepriekš. Bet analītiķi saka, ka Ankarā notiekošajā sanāksmē galvenais jautājums būs, vai Ķīna spēs panākt "maigu piezemēšanos" pēc vairākus gadus ilgušas straujas ekonomiskās izaugsmes.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti