Rīta intervija

Intervija ar KNAB vadītāju Jēkabu Straumi

Rīta intervija

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs par situāciju NATO samitā un Trampa un Putina tikšanos

Latvijas vēstniecības Pekinā pārstāvis Helmuts Kols par ekonomisko sadarbību ar Ķīnu

Tiešos lidojumus uz Ķīnu varētu sākt vēl šogad

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Intensīvi strādājot Latvijā un ar partneriem, līdz šī gada beigām varētu sākt tiešos lidojumus uz Ķīnu, intervijā Latvijas Radio atzina Satiksmes ministrijas pārstāvis Ķīnā - Satiksmes ministrijas nozares padomnieks Latvijas vēstniecībā Pekinā Helmuts Kols.

Viņš stāstīja, ka 2016.gadā abas valstis apņēmās meklēt risinājumus, lai tiešie reisi varētu notikt. Ķīnas pārstāvji apmeklējuši lidostu "Rīga", kā arī iepazinušies ar nacionālās lidsabiedrības "airBaltic" floti. Redzēto viņi novērtējuši atzinīgi.

Pēc Kola teiktā, viens no galamērķiem Ķīnā būs Hainaņas province Ķīnas dienviddaļā. Šai vietai esot potenciāls kļūt par tirgus un tūrisma mezglu.

KONTEKSTS:

Vienošanās par pirmajiem soļiem šajā virzienā tika panākta ekonomikas ministra Arvila Ašeradena ("Vienotība") vizītes laikā Ķīnā 2016.gadā. Tika runāts, ka, lai palielinātu Ķīnas tūristu skaitu Latvijā, trūkst ērtas aviosatiksmes. Eksperti gan norādīja, ka Latvijai arī jāveicina sava atpazīstamība, lai piesaistītu tūristus. Tāpat "airBaltic" vadītājs Martins Gauss iepriekš uzsvēra, ka lidojumus varētu veikt, bet, lai to piepildītu, būtu nepieciešams partneris Ķīnā. 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti