«Tesla» tirgus vērtība pārsniedz triljonu dolāru, septembrī bijis pārdotākais auto modelis Eiropā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

ASV autobūves uzņēmuma “Tesla” tirgus vērtība pirmoreiz pārsniegusi triljonu ASV dolāru, jo pasaulē arvien palielinās pieprasījums pēc elektromobiļiem. “Tesla” ražotais “Model 3” septembrī bijis visvairāk pārdotais auto Eiropā.

“Tesla” akciju vērtība augusi par 12,6% pēc tam, kad kļuva zināms, ka autonomas uzņēmums “Hertz” nolēmis pasūtīt 100 000 “Tesla” elektromobiļu, par ko samaksās 4,2 miljardus dolāru.

Eiropā septembrī pārdoti gandrīz 24 600 “Tesla” ražoto “Model 3” automobiļu. Šī ir pirmā reize, kad Eiropā pārdotākais auto modelis ir elektromobilis, un pirmā reize, kad šo pozīciju ieņēmis ārpus Eiropas ražots auto, liecina uzņēmuma “Jato Dynamics” dati.

“Tesla” kopējais ražošanas apjoms gan joprojām ievērojami atpaliek no tradicionālo autobūves firmu iespētā. “Tesla” pagājušogad saražoja ap 500 000 auto, salīdzinot ar 9,3 miljoniem “Volkswagen” koncerna un 7,2 miljoniem “Toyota” auto.

“Tesla” vadītājs Īlons Masks gan vēlas panākt, lai pārdoto “Tesla” auto daudzums katru gadu augtu par 50%, līdz sasniegtu 20 miljonus auto gadā.

Neraugoties uz salīdzinoši nelielo tirgus daļu, “Tesla” jau labu laiku ir vērtīgākais autobūves uzņēmums, jo akciju tirgus augstu vērtē tā izaugsmes perspektīvu.

Līdz šim triljons ASV dolāru tirgus vērtību izdevies sasniegt tikai tādiem tehnoloģiju nozares milžiem kā “Apple”, “Microsoft”, “Amazon” un “Google” koncernam “Alphabet”.

Maskam pieder 23% “Tesla” akciju, tātad viņa bagātība pārsniegusi 230 miljardus dolāru.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti