Teroristu uzbrukums Francijā rada problēmas tūrisma nozarei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Pagājušajā piektdienā, 13.novembrī, notikušais teroristu uzbrukums radījis nopietnas problēmas Francijas tūrisma nozarei. Lielākos zaudējumus cieš viesnīcu īpašnieki.

Francijas viesnīcu un restorānu pārstāvji ziņo, ka kopš sestdienas, 14.novembra, masveidā tiek atceltas viesnīcu numuru rezervācijas uz tuvākajiem trīs mēnešiem. Dažviet to skaits samazinājies par 50%.

Speciālisti pagaidām atturas komentēt konkrētus finansiālo zaudējumu apjomus,  taču visā valstī tie kopumā varētu sasniegt miljoniem eiro.

Organizācija arī norāda, ka īpaši smagi būs tuvākie mēneši. Līdzīga situācija jau radās pēc janvārī notikušajiem uzbrukumiem satīriskā laikraksta “Charlie Hebdo” redakcijai Parīzē.

Jau vēstīts, ka piektdienas vakarā Parīzi satricināja teroraktu vilnissešos atsevišķos uzbrukumos stadionam, klubam “Bataclan” un bāriem un restorāniem nogalināti vismaz 129 cilvēki, tai skaitā arī daudzu citu valstu pilsoņi. Ievainoti 350 cilvēki, no viņiem aptuveni 42 vēl svētdienas vakarā bija kritiskā stāvoklī. Tagad bojāgājušo skaits jau ir 132.

Latvijas valstspiederīgie teroraktos nav cietuši.

Izmeklētāji noskaidroja, ka uzbrukumus īstenoja trīs savstarpēji saistīti un koordinēti grupējumi, tie gatavoti ārvalstīs ar atbalstu no personām Francijā un Beļģijā. Atbildību par uzbrukumiem uzņēmies grupējums “Islāma valsts”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti