SVF atsāk aizdevuma piešķiršanu Ukrainai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Starptautiskais valūtas fonds (SVF) piešķīris Ukrainai vienu miljardu dolāru, jeb apmēram 900 miljonus eiro no pagājušā gada aprīlī apstiprinātās aizdevuma programmas. Maksājumi uz laiku bija apturēti saistībā ar korupcijas riskiem šajā valstī.

Lēmumu par līdzekļu piešķiršanu vakar pieņēma fonda valde. Tā vadītāja Kristīna Lagarda norādīja, ka Ukrainā ir vērojamas ekonomikas atveseļošanās pazīmes un inflācijas samazināšanās.

Tomēr progress nav pietiekams, un valsts nespēja ierobežot ārējo parādu, palielināt finanšu rezerves un samazināt ārvalstu valūtas maiņas ierobežojumus.

Lagarda arī aicināja Kijevu turpināt cīņu ar korupciju un uzlabot valsts pārvaldes darbu. Ukraina līdz šim ir saņēmusi mazāk nekā pusi no starptautiskā aizdevuma programmā paredzētajiem 17 ar pusi miljardiem dolāru, jeb 15,5 miljardiem eiro.

Finansiālā palīdzība ir ļoti svarīga, jo pagājušajā gadā valsts iekšzemes kopprodukts samazinājās gandrīz par 10%. Tā galvenais iemesls ir bruņotais konflikts Austrumukrainā, kas ilgst jau divus gadus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti