Dienas ziņas

Pasaulē mazākā izstāžu zāle – Aizputē

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Sunākstē atklāj veikalu

Sunākstē par lielu notikumu kļūst neliela pārtikas veikala atvēršana

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Pat tik vienkārša lieta kā neliels veikals var kļūt par lielu notikumu. Gandrīz gadu Aizkraukles novada Sunākstes iedzīvotājiem pēc pārtikas un pirmās nepieciešamības precēm nācās mērot padsmit un vairāk kilometru uz apkārtējām apdzīvotajām vietām. Pēc deviņu mēnešu pārtraukuma Sunākstē atkal ir pārtikas veikals, kuru izveidojusi kāda uzņēmīga vietējā ģimene.

Sunākstes veikals ar nosaukumu "Veicis" atklāts lustīgi. Par mūziku un dejām rūpējās izrādes "Skroderdienas Silmačos" tēls Ābrams. Uz veikala atvēršanu pulcējās daudzi vietējie iedzīvotāji, kuriem tas ir liels notikums, jo pirmās nepieciešamības preces atkal varēs iegādāties uz vietas.

Iepriekš ciematā darbojās "Elvi", bet februāra beigās to aizvēra, jo bija nerentabls. Iedzīvotājiem nācās iztikt ar autoveikala pakalpojumiem vai doties iepirkties citviet.

"Tagad redzams – to var paņemt, šo var paņemt, bet autoveikalā – tur ir, bet ne tik labi kā veikalā," pastāstīja sunākstiete Tatjana.

"Līdz šim bija ļoti grūti, vajadzēja braukt meklēt vai nu uz Viesīti, uz tuvāko veikalu, reizi nedēļā braucām uz pilsētu iepirkties. Tagad ir ļoti skaisti," sacīja sunākstiete Liene.

Lai ciematā atkal būtu veikals, drosmīgu soli uzņēmās vietējā iedzīvotāja Laima Jaškova, kurai jau ir pieredze darbā tirdzniecības nozarē. Nespējot palikt malā, viņa iegādājās veikala ēku, ko īpašnieks bija izsludinājis pārdošanā, izremontēja telpas un izveidoja uzņēmumu.

"Vienu dienu pamodos un domāju – ja neviens, tad es. Kas cits, ja ne es? Tā sāku darīt," pastāstīja veikala īpašniece.

Darbā pieņemta viena pārdevēja, bet pārsvarā veikalā strādās īpašniece un viņas ģimene.

"Visiem bērniem ir sava nodarbošanās, bet tad, kad ir mājās, tad atskrien un palīdz. Viena no meitām būs pie kases veikalā, ik pa laikam parādīsies. Bet vienam cilvēkam pagastā es jau esmu iedevusi darbiņu," pastāstīja Jaškova.

"Uzņēmīgiem cilvēkiem urrā! Tas ir ļoti jauki, ka savējie, vietējie to dara un atver. Ceram, ka nebūs viņiem jāaizver mūsu veikals, lai vismaz pēc maizes, piena atnāktu, jo aizskriet šos gabalus, piedodiet, vecie cilvēki nevar. Mēs, jaunie, vēl aizbrauksim," sacīja sunākstiete Dzintra.

Sunākstei tuvākās pilsētas ir Viesīte un Jēkabpils, turklāt daudzi kilometri jāmēro pa sliktas kvalitātes ceļiem, tādēļ problēmas var sagādāt preču piegādes. Daudzos lauku ciematos tirdzniecības vietām ir grūti izdzīvot arī iedzīvotāju zemās pirktspējas dēļ.

Tomēr tas nebaida jauno veikala īpašnieci: "Uz šodienu jau ir piegādes problēmiņa, bet es skatos pozitīvi, jo firmas pašas, kā uzzināja, ka šeit būs veikals, atsaucās un paši meklēja. Mēs par to nedomājam, ka būs grūti, mēs domājam, ka viss būs ļoti, ļoti labi."

Pakāpeniski veikalā tiks papildināts preču sortiments. Tāpat īpašnieki vēros cilvēku iepirkšanās paradumus un pielāgos tiem savu darbalaiku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti