Sudraba: Valstij nevajadzētu pārdot banku «Citadele»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Valstij nevajadzētu pārdot banku „Citadele”, jo tas ir labs instruments ekonomikas attīstībai, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja partijas „No sirds Latvijai” premjera amata kandidāte Inguna Sudraba.

Banka „Citadele” ir pelnošs uzņēmums un būtu labs instruments Latvijas ekonomikas attīstībai, uzskata Sudraba. Tāpēc banku pārdot nevajadzētu.

Partija „No sirds Latvijai” vērsīsies pie prezidenta ar lūgumu sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, lai apturētu darījumu.

Iepriekš arī partija „Saskaņa” pauda līdzīgu nostāju, iebilstot pret bankas pārdošanu. Partija arī paziņojusi, ka portālā manabalss.lv savākti 10 000 parakstu par bankas „Citadele” pārdošanas apturēšanu

Iepriekš vēstīts, ka starptautiskā ASV investoru grupa atbilstoši valdības 16.septembra lēmumam varēs iegādāties šobrīd Latvijas valstij piederošos 75% bankas "Citadele" akciju, tajā skaitā starptautisko investoru grupā ietilpst ASV fonds "Ripplewood Holdings", kas plāno iegādāties 25% bankas akciju. Savukārt Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka plāno saglabāt īpašumā 25% bankas akciju.

Banka "Citadele" dibināta 2010.gada 30.jūnijā, bet patstāvīgu darbību sāka 2010.gada 1.augustā, kad beidzās "Parex bankas" operacionālās sadalīšanas process. Valdība 2010.gada martā pieņēma lēmumu par "Parex bankas" restrukturizācijas modeli, nodalot daļu aktīvu jaunā bankā. Atbilstoši restrukturizācijas modelim no "Parex bankas" tika izdalīta daļa aktīvu un izveidota jauna banka – "Citadele", bet "Parex banka" sāka darbību kā risinājumu banka, vienlaicīgi pārtraucot sniegt klasiskos banku pakalpojumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti