Studiju kredītus jaunieši atmaksā bez lielām problēmām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

No studiju un studējošo kredītu ņēmējiem aizdevumu atmaksu vairāk nekā 60 dienas kavē 3% no kopīgā kredītņēmēju skaita, liecina "SEB bankas" apkopotie dati. "SEB bankas" valdes locekles Ievas Teteres ieskatā, šāds kavētāju skaits ir samērā nenozīmīgs.

Ja salīdzina pašreizējo situāciju ar pagājušā gada attiecīgo periodu, tad jaunieši ir kļuvuši apzinīgāki attiecībā uz saistību pildīšanu studiju kredīta samaksai - kavētāju īpatsvars studiju kredītiem ir samazinājies par 0,79%. To nevar teikt par studējošā kredītiem, kas tiek ņemti, lai segtu ikdienas tēriņus studēšanas laikā - šajā segmentā kavētāju skaits ir palielinājies par 0,25%.


"SEB banka" sešu gadu laikā - 2003., 2004., 2007., 2010., 2011., 2012.gadā - izsniegusi vairāk nekā 20 000 studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu par kopīgo summu 33,2 miljoni latu, informēja bankā.
Kā ziņots, arī šogad Finanšu ministrijas rīkotajā izsolē kredītiestādēm par tiesībām 2013.gadā izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu uzvarēja "SEB banka", kas bija vienīgais izsoles dalībnieks.
Arī pērn, 2012.gadā, tiesības izsniegt studiju un studējošo kredītus ar valsts vārdā sniegtu galvojumu ieguva "SEB banka".


Kopumā 2012.gada laikā studentiem tika piešķirti 3505 kredīti 8,8 miljonu latu apmērā, no kuriem 75% bija studiju kredīti, kas paredzēti studiju maksas segšanai, bet 25% studentu bija izvēlējušies studējošā kredītus ikdienas tēriņiem. 67% studējošo kredītus izvēlējās saņemt latos, bet 33% - eiro valūtā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti