Rīta Panorāma

Microsoft atsakās no Windows XP

Rīta Panorāma

Intervija ar VDI direktoru Renāru Lūsi

Intervija ar premjerministri L.Straujumu

Straujuma: Par «Latvijas gāzes» akciju iegādi valdība izlems līdz 2.maijam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Lēmumu par to, vai atpirkt Vācijas kompānijai "E.ON Ruhrgaas" piederošos 47,23% "Latvijas gāzes" akciju, Latvijas valdība pieņems līdz 2.maijam. Bet līdz tam Ekonomikas ministrija izvērtēs ekonomisko izdevīgumu, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam „Rīta Panorāma” sacīja ministru prezidente Laimdota Straujuma ("Vienotība").

Ekonomikas ministrijai uzdots vērtēt iespējamā pirkuma ekonomisko izdevīgumu rīcības soļu. Tas ministrijai jāizdara aprīļa laikā, lai valdība varētu līdz 2.maijam pieņemt lēmumu, vai iegādāties akcijas.

Straujuma norādīja, ka, visticamāk, tiks izrādīta un uzsākta pirkuma izpēte. Taču viņa atteicās pašlaik paust savu viedokli par iespējamo "Latvijas gāzes" akciju iegādi.

Gadījumā, ja valdība izšķirsies par akciju iegādi, tad līdzekļi tam tikšot atrasti, bet ne no valsts budžeta.

Iepriekš izskanējuši minējumi, ka akciju vērtība ir aptuveni 150 līdz pat 600 miljoni eiro. Straujuma gan norādīja, ka lielākā no minētajām summām esot pārspīlēta. Vācijas uzņēmums gan esot jau nosaucis piedāvāto cenu, taču premjerministre to neatklāja.

Jau ziņots, ka drīzumā Latvijas valdībai jānāk klajā ar izvērtējumu, vai atpirkt Vācijas kompānijai "E.ON Ruhrgaas" piederošos 47,23% "Latvijas gāzes" akciju.

Daži eksperti uzskata, ka akciju atpirkšana dotu lielāku teikšanu par gāzes apgādes biznesu Latvijā. Tiek izteikti minējumi, ka akciju vērtība ir aptuveni 150 līdz pat 600 miljoni eiro.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti