SPRK izveido palīgu elektrības patērētājiem: kā izvēlēties sev atbilstošāko piedāvājumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Lai palīdzētu iedzīvotājiem pārdomāt izvēlēties elektrības piegādātāju, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) izveidojusi indikatoru elektroenerģijas pakalpojuma sniedzēju novērtēšanai, paziņojumā medijiem informēja SPRK.

SPRK šī gada pirmā pusgada tirgus apskata rezultāti liecina – aizvien vairāk elektroenerģijas lietotāju izvērtē iespējas savu maksājumu samazināšanai.

“Izvēloties elektroenerģijas pakalpojuma sniedzēju pēc internetā piedāvātajiem salīdzināšanas rīkiem, bieži nākas vilties rēķina saņemšanas brīdī. Diemžēl šie kalkulatori neņem vērā visus maksājuma ietekmējošos aspektus. Lai pārliecinātos par izvēlētā piedāvājuma izdevīgumu, nepieciešams atskaites punkts – salīdzinoša informācija par kopējo cenu līmeni elektroenerģijas tirgū. To ietver mūsu izstrādātais indikators,” skaidroja SPRK Enerģētikas departamenta direktore Līga Kurevska.

SPRK izstrādātais indikators jeb aprēķinātā vidējā svērtā cena lietotājam palīdz saprast, cik izdevīgs ir jau noslēgtais elektroenerģijas tirdzniecības līgums, kā arī – izvērtēt citu tirgotāju piedāvāto līgumcenu.

 

 

Indikators iegūts, apkopojot elektroenerģijas tirgotāju datus. Aprēķins nodrošina vistuvāko tirgus situācijas atspoguļojumu, jo balstās uz pārbaudāmiem vēsturiskajiem datiem un ietver faktiskos datus par Latvijas lietotāju izvēlētajiem līgumu veidiem un patēriņa profilu.

Savukārt, apkopojot datus no elektroenerģijas tirgus dalībnieku iesniegtās informācijas, “Nord Pool” biržas, Centrālās statistikas pārvaldes un pārvades sistēmas operatoru platformas (Baltic CoBa Dashboard), SPRK ir sagatavojusi apskatu par elektroenerģijas tirgus aktualitātēm šī gada pirmajā pusgadā ar lietotājiem būtiskākajiem rādītājiem.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti