Somija atļauj būvēt Krievijas gāzes vadu «Nord Stream 2»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Somijas valdība devusi atļauju būvēt gāzes vadu “Nord Stream 2” caur valsts ekonomisko zonu Baltijas jūrā. Lēmums pieņemts, neraugoties uz daudzu valstu politiķu pausto viedokli, ka projekts palielinās Eiropas atkarību no Krievijas.

Somijas valdības un Krievijas gāzes koncerna “Gazprom” paziņojumā norādīts, ka cauruļvada posms šīs Ziemeļvalsts ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā būs apmēram 374 kilometrus garš.

Savukārt būvniecības atļauju izsniegs  atbildīgā reģionālā valsts iestāde. Helsinki vienlaikus uzsver, ka lēmumā iekļauts nosacījums par ekoloģisko prasību ievērošanu un citu iespējamo  infrastruktūras projektu īstenošanu  nākotnē.

Tikmēr “Nord Stream 2” projektu atkārtoti kritizējis Lietuvas enerģētikas ministrs Žīgimants Vaičūns. Viņš šonedēļ pauda cerību, ka jaunā Vācijas valdība varētu bloķēt gāzes vada būvniecību.

Martā arī trīs Baltijas valstu un Polijas parlamentu spīkeri kopīgā vēstulē brīdināja citu Eiropas valstu parlamentus, ka gāzesvads “Nord Stream 2” ir Maskavas politikas instruments, kas padziļinās Eiropas atkarību no Krievijas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti