Šodien kļūs zināmi elektrovilcienu iepirkuma konkursa piedāvājumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Ceturtdien uzņēmumā "Pasažieru vilciens" tiks atvērti iesniegtie piedāvājumi atklātajam konkursam par jaunu elektrovilcienu nomu uz 15 gadiem. Tiesa gan, jauno vilcienu iepirkuma konkursu aizēno par to iesniegtās sūdzības.

153,6 miljoni eiro - tik lielu summu ir paredzēts izmantot jaunu elektrovilcienu nomai uz 15 gadiem ar iespēju tos pēc nomas termiņa beigām atpirkt. Kopumā atkarībā no piedāvājuma ir iecerēts pirkt no 25 līdz 45 jaunus vilcienu sastāvus, no kuriem katrā jābūt 270 sēdvietu.

Vilcienus ir iecerēts pirkt, tāpēc ka esošie - Latvijā ražotie elektrovilcieni - ir kalpojuši jau daudzas desmitgades. Turklāt Latvijas dzelzceļa sistēmu ir paredzēts būtiski modernizēt, paplašinot un pārveidojot dzelzceļa elektrificētos posmus darbam ar maiņstrāvu. Tāpēc esošie, ar līdzstrāvu strādājošie elektrovilcieni vairs nederēs.

Līdz šim par konkursu interesi ir izrādījuši četri pretendenti.

„Pasažieru vilciens” cer, ka līgums par jauno vilcienu piegādi varētu tikt noslēgts jau maijā. Tomēr šīs cerības aptumšo fakts, ka par konkursu ir iesniegtas divas sūdzības. Viens no sūdzības iesniedzējiem ir Spānijas uzņēmums CAF, ar kuru Latvijai ir līdz galam neatrisināts strīds par iepriekšējo, neveiksmi cietušo vilcienu iepirkuma konkursu.

CAF arī ir vērsies Eiropas Komisijā ar sūdzību notiekošo konkursu, norādot, ka tā gaitā mazāk nekā 30 dienas pirms piedāvājumu iesniegšanas termiņa „Pasažieru vilciens” ir izsludinājis būtiskus grozījumus konkursa nolikumā. Uzņēmuma ieskatā tas ir pamats, lai konkursu izbeigtu bez rezultāta un izsludinātu jaunu. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti