Skultes pārvada būvniecībā Tvaika ielu nepaplašinās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Būvējot pārvadu pār dzelzceļa līniju Rīga – Skulte, Tvaika ielu tomēr nepaplašinās līdz četrām joslām, kā bija plānots.

Vietējie iedzīvotāji iepriekš bija neapmierināti ar Tvaika ielas paplašināšanas ieceri, jo tas radītu putekļus un troksni.

Jaunākais domes solījums ir, ka ielas paplašināšana tomēr nebūšot nepieciešama. Satiksme tikšot organizētā tā, ka kravas auto pārvietojas pa ieplānotu Austrumu maģistrāli, Dienvidu tiltu, kā arī pārvadiem Sarkandaugavā un Kundziņsalā, ko būvēt grasās Rīgas Brīvosta.

"Tas nozīmē, ka mums smagais neies ne pa Krasta ielu, ne pa krastmalu, ne pa Eksporta ielu, ne arī pa tām ielām, kur būvē Skanstes tramvaju," lēmumu komentē Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ("Saskaņa").

Skultes pārvadu lēma būvēt, lai risinātu satiksmes problēmas un sastrēgumu veidošanos ostas saimnieciskās darbības dēļ. Tas savienotu Viestura prospektu un Tvaika ielu.

Domes vadība sola, ka būvniecības darbi sāksies gada nogalē vai nākamā gada sākumā. Domes plānos gan trūkst konkrētības. Piemēram, nav skaidrs, cik lielā mērā projekts skartu esošo apbūvi. Arī precīzas izmaksas vēl neesot zināmas, lai gan lielāko daļu iecerēts gūt no Eiropas fondiem.

KONTEKSTS:

Iepriekš izskanējis, ka projekta izmaksas varētu būt 60 miljoni eiro, un būvniecība jāpabeidz līdz 2021.gada beigām, līdz kuram ir jāapgūst tam paredzētie Eiropas fondu resursi.

Vasarā Rīgā plānoti vērienīgi ielu remonti, tādēļ iedzīvotājiem jārēķinās ar neērtībām. Darbus paredzēts veikt līdz 1.septembrim, tomēr solījumu par darbu pabeigšanu šajā datumā dome nedod.


 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti