Dienas ziņas

Ceļa rekonstrukcija liek vilties lauksaimniekiem

Dienas ziņas

Šķūnī atrod putnēnus

Sākas tūrisma akcija "Iepazīsti kaimiņus Zemgalē!"

Sākas tūrisma akcija «Iepazīsti kaimiņus Zemgalē»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirmdien, 1. jūnijā, sākas Latvijas un Lietuvas pierobežu pašvaldību kopīgi organizētā tūrisma akcija ''Iepazīsti kaimiņus Zemgalē''. Akcija norisināsies jau ceturto gadu. Šogad tā ir īpaši nozīmīga pārrobežu tūrisma veicināšanā.

Lietuvas robežas atkal ir atvērtas, un abu valstu iedzīvotāji šovasar tiek aicināti iepazīt tuvākos kaimiņus Zemgalē un Žemaitijā. Akcija, kurā iesaistījušās četras Lietuvas un četras Latvijas pašvaldības, notiek ceturto reizi, bet šogad tai ir īpaša nozīme tūrisma nozares atjaunošanā.

"Akcija ir bezmaksas, bet jebkurš cilvēks, kurš atbrauc, protams, apstājas paēst, varbūt pārnakšņot, varbūt siltā laikā izmantot kādus supdēļu pakalpojumus. Lielu daļu sastādīja ne tikai Baltijas valstu ceļotāji, un tāpēc mums ļoti būtiski ir, lai brauc tie, kas tagad var braukt," teica Rundāles novada domes priekšsēdētājs Aivars Okmanis.

"Mēs gaidām, ka, neskatoties uz karantīnu, cilvēki gribēs braukt viens pie otra. Tiek atklāti arī jauni tūrisma objekti gan pie mums Biržos, gan citās pašvaldībās," piebilda Lietuvas puses Biržu pašvaldības vadītājs Vitas Jareckas.

Akciju ''Iepazīsti kaimiņus Zemgalē'' bija plānots atklāt maija sākumā Ausekļa dzirnavās. Šos plānus izjauca Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi. Tagad starts jaunajai sezonai dots abām kaimiņvalstīm zīmīgā vietā Pasvales rajona Soločos.

"2014. gadā, kad svinējām Baltijas ceļa 25. gadskārtu, šeit tika atklāta piemiņas zīme. Kā simbols lietuviešiem, latviešiem un igauņiem, kas roku rokā stāvēja Baltijas ceļā kā draugi, kā vienots spēks. 

Arī šis projekts ir tāds pats, tas apvieno mūsu pašvaldības un aicina iedzīvotājus braukt vienam pie otra," klāstīja Pasvales pašvaldības vadītājs Gintauts Gegužinsks.

Pierobežas apceļošanas pasākumā iekļauti 24 objekti, kuri līdz šim tūristu uzmanību piesaistījuši mazāk. Iepazīt Zemgali abās robežas pusēs var ikviens. Lai sacenstos par galvenajām balvām - Lietuvā ražotiem velosipēdiem un skrejriteņiem -, jānofotogrāfējas vismaz divos akcijas objektos katrā pašvaldībā.

"Ja jums patīk saņemt zīmodziņu, tad šīs bildes jāuzrāda kādā no tūrisma informācijas centriem. Ja jūs lietojat mobilās aplikācijas, tad jums jālieto lejuplādē aplikācija "Kaimiņi Zemgalē"," atzīmēja Bauskas tūrisma informācijas centra vadītāja Inese Turkupole-Zilpure.

Akcija noslēgsies 5. oktobrī. Kur notiks noslēguma pasākums un uzvarētāju apbalvošana, pagaidām vēl neesot izlemts.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti