Rosina palielināt akcīzi autogāzei un ieviest nodevu par autoceļu lietošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Akcīzes palielināšana autogāzei un šī nodokļa iekasēšana par saldumiem un sāļām uzkodām. Nodevas ieviešana par autoceļu lietošanu. Tie ir tikai daži no priekšlikumiem, ko nākamā gada budžeta ieņēmumu papildināšanai rosina ministrijas.

Nākamgad varētu pieaugt akcīzes nodoklis autogāzei, pakāpeniski sasniedzot likmes, kas tiek piemērotas dīzeļdegvielai un benzīnam.

Akcīzes nodoklis varētu pieaugt gan alkoholiskajiem, gan bezalkoholiskajiem dzērieniem un tabakas izstrādājumiem. Akcīzi varētu sākt piemērot arī saldumiem un sāļiem produktiem. Par publiskās infrastruktūras izmantošanu būtu jāsāk maksāt ostām.

Tiek rosināts arī noteikt nodevu par autoceļu lietošanu. Papildu naudu sagādātu arī ātro kredītu devēji, kuru licences maksa varētu pieaugt uz pusi jeb līdz 740 000 latu gadā.

Tāpat ministri iesaka iekasēt dabas resursu nodokli par ūdens izmantošanu mazajās hidroelektrostacijās, kā arī likt to maksāt pirotehnikas tirgotājiem. Kopumā ministrijas cer papildināt valsts kasi ar pārdesmit miljoniem latu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti