Rīta Panorāma

Intervija ar Mārīti Seili

Rīta Panorāma

Telefonintervija ar Gundaru Jankavu

Telefonintervija ar Latvijas Bankas prezidentu Ilmāru Rimšēviču

Rimšēvičs cer – ECB rīcība palīdzēs arī Latvijas ekonomikai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs cer, ka Eiropas Centrālās bankas (ECB) lēmums ieplūdināt eirozonas ekonomikā vismaz triljonu eiro zināma mērā palīdzēs iekustināt kreditēšanu un līdz ar to arī ekonomiku Latvijā. 

Rimšēvičs LTV „Rīta Panorāmai” sacīja, ka līdz ar ECB lēmumu īstenot vērienīgu valstu obligāciju pirkšanas programmu, kas eirozonas ekonomikā ieplūdinās vienu triljonu eiro, arī Latvijas Banka būs iesaistīta Latvijas valsts vērtspapīru uzpirkšanā.

Rimšēvičs skaidroja, ka tas ļaus palielināties  pieejamam naudas daudzumam, arī bankas atgriezīsies pie pārdomām, ka, iespējams, ir vērts kreditēt ražotājus un iedzīvotājus, un tas ļaus iekustināt ekonomikas izaugsmi.

Jau ziņots, ka  Eiropas Centrālās bankas obligāciju iegādes programma sāksies martā, un ne tikai privātā, bet tagad arī valsts sektora vērtspapīri ik mēnesi tiks iegādāti 60 miljardu eiro apmērā. Eiropas Centrālā banka šādu soli spērusi, lai novērstu deflācijas draudus un stimulētu eirozonas ekonomiku, tajā ieplūdinot finanšu līdzekļus. 

Programma turpināsies līdz 2016.gada septembrim. Tas nozīmē, ka eirozonas ekonomikā ar mērķi veicināt izaugsmi un novēst deflāciju šajā laikā kopumā tiks ieplūdināts vairāk nekā viens triljons eiro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti